library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

13.09.2016

Анонс: презентація книги “370 днів у камуфляжі”

У вівторок, 20 вересня усіх охочих запрошуємо до читальної зали Наукової бібліотеки на презентацію книги “370 днів у камуфляжі (записки артилериста)” здолбунівчанина Петра Солтиса за участю автора. Початок — о 15.30.

09.09.2016

До уваги першокурсників: графік видачі літератури на абонементі Наукової бібліотеки НаУОА

Шановні першокурсники! Для зручності отримання книг, якими ви зможете користуватися вдома упродовж семестру, відділ абонементу з 2.09 по 13.09 працює в особливому режимі: з 8:00 до 18:00 (п'ятниця до 17:00)

09.09.2016

Лекції-зустрічі з першокурсниками в Науковій бібліотеці НаУОА

Шановні першокурсники!
Наукова бібліотека вітає вас зі вступом до Острозької академії і з нетерпінням чекає у своїх стінах.
Для того, щоб детальніше познайомити вас із принципами нашої роботи, запрошуємо відвідати лекції-зустрічі із працівниками НБ НаУОА. Про все, що стосується питань користування бібліотекою, розповідатимуть завідувач сектору абонементу Михайло Поток та завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Наталя Денисенко. Бібліотекарі дадуть відповіді на всі ваші питання.

13.05.2016

Тестовий доступ до бази даних De Gruyter

Шановні користувачі! Наукова бібліотека НаУОА, в рамках співпраці з консорціумом ElibUkr, пропонує вам скористатись тестовим доступом до колекції електронних книг німецького наукового видавництва De Gruyter.

09.05.2016

Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього

71 рік минає цьогоріч від дня, коли у світі, нарешті, запанувала тиша. 7 травня у французькому Реймсі о 3-тій годині ночі було підписано перший акт про капітуляцію фашистської Німеччини. Символічно, що 6 травня, день пам’яті великомученика Георгія Побідоносця, залишився назавжди останнім днем війни, а від весни 1945-го Георгій Змієборець – символ Перемоги у найстрашнішій з усіх воєн.

06.05.2016

160 років з дня народження Зигмунда Фрейда

160 років тому у сім’ї Якоба Фрейда та Амалії Малки Натансон (одеситки за походженням) народився хлопчик, Сигизмунд Шломо, ідеї якого через кілька десятиліть збурять наукове затишшя старої Європи. Зигмунд Фрейд – під таким ім’ям увійшов в історію невропатолог – батько сучасного психоаналізу. Парадокс, але чоловік, чиї радикальні праці перетворили психологію, не знайшов у собі сили жити і боротися. Двадцятирічний Фрейд безкомпромісно стверджував, що людина має бути вільною у всьому, навіть у праві вибирати смерть. Цікаво, чи міг він припустити, що колись йому самому доведеться робити такий вибір.

25.04.2016

26 квітня – 30-та річниця Чорнобильської трагедії

30 років тому сталася подія, що назавжди поділила українську історію на до і після: Чорнобильська катастрофа. Уже за сумною традицією по всій країні відбуватимуться пам’ятні заходи. У студентів НаУОА також є нагода відвідати тематичну виставку книг, що проходить у читальній залі Наукової бібліотеки. Сьогодні, ми, згадуючи тих, хто пожертвував своїм життям, щоб уся Україна не перетворилася на суцільну Зірку Полин, не будемо описувати загальновідомі факти з офіційних джерел. Натомість пропонуємо поглянути на Чорнобильське жахіття інакше – очима звичайних людей. Незвичайних звичайних людей.

22.04.2016

23 квітня – Всесвітній день книги і авторського права

Книги не тільки дарують нам знання і прикрашають дозвілля, інколи вони дивують та, навіть, шокують. Книги змінювали людську свідомість, їх переплітали у найогидніші палітурки, приковували ланцюгами, через них убивали людей.
Сьогодні, до Всесвітнього дня книги і авторського права, пропонуємо завітати на тематичну виставку, що проходить у відділі абонементу Наукової бібліотеки, а прямо зараз – дізнатися про найнезвичайніші з них.

20.04.2016

Відкрито тестовий доступ до платформи Cambridge Journals Online

Шановні користувачі! Наукова бібліотека НаУОА, в рамках співпраці з консорціумом ElibUkr, пропонує вам скористатись тестовим доступом до платформи Cambridge Journals Online.

18.04.2016

Тестовий доступ до платформи OECD iLibrary

Шановні користувачі! Наукова бібліотека НаУОА за підтримки консорціуму ElibUkr, пропонує Вам скористатись тестовим доступом до платформи OECD iLibrary, яка є однією з найбільш затребуваних світових електронних бібліотек за темами економіки, екології і соціального розвитку.