library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

11.04.2016

“Як будуть мене палити, то хоча б вітер дув на Україну...”

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Понад 5 мільйонів в’язнів страчено у крематоріях Освенцима. № 131161 – Вадим Бойко – повернувся звідти живим. Бог зберіг йому життя, можливо, для того, щоб він міг розповісти усім правду про пережите. “...Я навчився терпіти голод, муки, зносити побої, знущання і майже ніколи не впадав у відчай. Іскра надії і віри в життя не згасала в моєму серці за найнесприятливіших обставин. Можливо, це і допомогло мені вижити”.

07.04.2016

Міжнародний день пам’яті євреїв – жертв фашизму

Під час Другої світової війни німецькі нацисти та їх союзники вбили близько шести мільйонів євреїв. Цю методичну, бюрократичну, організовану на державному рівні операцію з переслідування і винищення називають Голокостом. Слово “голокост” – грецького походження, воно означає “жертва”. Нацисти, які прийшли до влади в Німеччині в січні 1933 і стверджували, що німці – “вища раса”, вважали євреїв “нижчою” расою, що становить загрозу для так званого німецького расового суспільства. До 1945 року нацистами було знищено майже дві третини євреїв, котрі жили в Європі, в рамках програми “Остаточне вирішення єврейського питання” – плану знищення європейського єврейства.

31.03.2016

90 років від дня народження Джона Роберта Фаулза

31 березня – 90 років від дня народження Джона Роберта Фаулза (1926 – 2005), англійського романіста, письменника-есеїста, одного з найвідоміших постмодерністів нашого часу. У читальній залі Наукової бібліотеки традиційно проходить виставка книг автора-ювіляра, а ми пропонуємо вам найяскравіші цитати із романів Джона Фаулза.

23.03.2016

Відкрито тестовий доступ до платформи SAGE

Шановні користувачі! Наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія», пропонує Вам скористатися тестовим доступом до платформи SAGE.

09.03.2016

Шевченківські дні у Науковій бібліотеці НаУОА

155 років тому у світ кращий відійшов Тарас Шевченко (1814 – 1861) – унікальна постать в історії української літератури. Шевченко давно став символом українства навіть за межами нашої країни, попри намагання літературознавців і культурологів різних епох “підлаштувати” його погляди і навіть творчість під потрібні на той час настрої. У різні часи Шевченко був революціонером, радикалом, слов’янофілом, націоналістом, комуністом, борцем за права пригноблених, таким собі “селянським письменником”, атеїстом, – перелік можна продовжувати ледь не до безкінечності. Зараз зрозуміло одне – це була, безсумнівно, надзвичайно талановита і, водночас, глибоко нещасна, людина, яка своєю творчістю та діями до сьогодні не дає українцям впасти у національну сплячку.

25.02.2016

145-річний ювілей від дня народження Лесі Українки

25 лютого українська культурна спільнота відзначає 145-річний ювілей від дня народження Лесі Українки – Лариси Петрівни Косач-Квітки – української поетеси, перекладача і громадської діячки. З цієї нагоди Наукова бібліотека НаУОА запрошує відвідати виставку книг, що розпочала роботу у відділі абонементу.

22.02.2016

Міжнародний день рідної мови

Наукова бібілотека вітає спудеїв та професорсько-викладацький склад НаУОА із Міжнародним днем рідної мови. Принагідно запрошуємо відвідати виставку книг із нагоди свята, що проходить на кафедрі української мови та літератури.

Ліна Костенко попереджає: “Нації вмирають не від інфаркту – спочатку їм відбирає мову”. Відтак, для вдосконалення знань про нашу рідну українську мову, пропонуємо кілька цікавих фактів:

03.02.2016

Семінар «Інформаційне забезпечення в системі LitPro»

Запрошуємо Вас відвідати семінар «Інформаційне забезпечення в системі LitPro», який буде проходити 4 лютого 2016 року в 11:00 в приміщенні читальної зали ім. Василишиних Наукової бібліотеки ОА. Семінар проводиться для лаборантів кафедр (методистів) та диспетчерів факультетів.

21.01.2016

Тестовий доступ до ресурсів Web of Science

Шановні користувачі! Наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія», пропонує Вам скористатися тестовим доступом до ресурсів Web of Science від Thomson Reuters.

25.12.2015

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Шановні студенти, викладачі та співробітники Національного університету «Острозька академія»! Прийміть найщиріші вітання з нагоди прийдешнього Нового року та Різдва Христового! Бажаємо вам родинного щастя, міцного здоров’я, суспільної злагоди, благополуччя та усіляких гараздів! Нехай 2016-тий стане роком гарних новин, мирного неба та спокою, буде щедрим на нові наукові звершення та творчі успіхи! Веселих вам свят, смачної куті та дзвінкої коляди! З повагою, колектив Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія».