library
Головна » Бібліотека » Новини » 27 вересня — день народження Валерія Полікарповича Полковського, гостя-професора з Канади, директора Центру канадознавства в Острозькій академії.

27 вересня — день народження Валерія Полікарповича Полковського, гостя-професора з Канади, директора Центру канадознавства в Острозькій академії.

27.09.2017

В.П. Полковський закінчив Львівський університет у 1979 р., здобув кандидатський ступінь з філологічних наук у 1988 році, очолював кафедру іноземних мов Хмельницького технологічного інституту (зараз Хмельницький національний університет) та кафедру іноземних мов для зовнішньоекономічної діяльності ТАНГу (зараз Тернопільський національний економічний університет).

 З 1996 року проживає в Канаді, там і отримав ступінь Доктора філософії (PhD) Альбертського університету за спеціальністю "сучасні мови та культурологічні дослідження". Валерій Полікарпович є президентом компанії «East European Opportunities» («Східноєвропейські можливості», м. Сейнт-Альберт, Канада), Почесний доктор Ужгородського національного університету, директор Центру канадознавства Національного університету «Острозька академія», сертифікований перекладач Асоціації перекладачів Альберти та Канадської ради перекладачів і термінологів, автор понад 310 публікацій.

Валерій Полковський уже більше двадцяти років живе в Канаді, але звідки походить його коріння не забуває, тому є одним з активних волонтерів, який об’єднує представників діаспори задля підтримки й розвитку освіти і науки України. За волонтерську діяльність нагороджений почесними грамотами прем’єр-міністра Канади та міністра юстиції Канади.

Вітаємо іменинника і запрошуємо відвідати книжкову колекцію В. Полковського у відділі читальних залів.