library
Головна » Бібліотека » Новини » Організовано книжкову виставку “НАТО як організація колективної безпеки”

Організовано книжкову виставку “НАТО як організація колективної безпеки”

17.10.2017

З 12 жовтня організовано книжкову виставку “НАТО як організація колективної безпеки” у секторі читальних залів Наукової бібліотеки в ході заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) — це військово-політичний союз 26 країн з Північної Америки та Європи, який пропагує досягти мети Північноатлантичного договору, підписаного урядами 12 країн у Вашингтоні 4 квітня 1949 року. Основний принцип діяльності НАТО — це прагнення суверенних держав і їх співробітництво у забезпеченні неподільної безпеки усіх членів. Солідарність держав Альянсу є запорукою того, що жодному учаснику організації не доводиться покладатися лише на власні зусилля при розв'язанні головних проблем безпеки, а також дотримуються  цінності демократії, індивідуальної свободи, верховенство права в усьому євроатлантичному регіоні.

НАТО слугує форумом, на якому країни з  Північної Америки та Європи можуть консультуватись зі спільних питань безпеки та здійснювати спільні дії з їх розв'язання.

Альянс не тільки забезпечує оборону своїх членів, а й допомагає підтримувати мир і стабільність поза географічними межами території країн Північноатлантичного договору через партнерство і операції з врегулювання кризових ситуацій. Керівним принципом діяльності НАТО є спільні зобов'язання і взаємна співпраця між суверенними  державами заради неподільної безпеки усіх його учасників.

Запрошуємо усіх охочих відвідати книжкову експозицію “НАТО як організація колективної безпеки” у секторі читальних  залів Наукової бібліотеки.

НАТО

НАТО

НАТО