library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

05.06.2014

День журналіста України

День журналіста України – це професійне свято працівників засобів масової інформації, яке відзначається щороку 6 червня – у день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році до Міжнародної федерації журналістів.

04.06.2014

В Острозькій академії презентували книгу письменниці Слави Світової

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч та презентація книги письменниці Слави Світової. Під таким псевдонімом працює випускниця нашого університету Тетяна Муль.

01.06.2014

Міжнародний день захисту дітей

У Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» проходить виставка книг, приурочена до Міжнародного дня захисту дітей – свята, яке відзначається щороку у перший день літа.

24.05.2014

Виставка книг до Дня слов’янської писемності і культури

Щороку, у день вшанування пам’яті святих рівноапостольних братів Кирила і Мефодія в Україні відзначають День слов’янської писемності і культури.

19.05.2014

День пам’яті жертв політичних репресій

Щорічно, кожної третьої неділі травня в Україні згадують про жертв, які загинули або постраждали від рук радянських катів в наслідок політичних репресій 1937 – 1938 рр.

28.04.2014

Виставка книг до 28-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Саме у цей день, 28 років тому, сталася трагічна аварія на Чорнобильській атомній електростанції, яка розташована на території України (у той час – Українська РСР).

25.04.2014

450 років від дня народження Вільяма Шекспіра

У квітні минає 450 років від дня народження видатного англійського драматурга, поета та актора, одного з найшановніших письменників світу Вільяма Шекспіра.

23.04.2014

Всесвітній день книги та авторського права

Щороку, 23 квітня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день книги та авторського права. Ідея організації цього свята належить Організації Об’єднаних Націй, а рішення про святкування було прийняте на Генеральній конференції ЮНЕСКО, що проходила у Парижі в 1995 році. Символічно, що саме 23 квітня народилися письменники Мануель Вальєхо, Моріс Дрюон, Андрій Курков та Григорій Тютюнник, а також пішли з життя такі велетні світової літератури як Вільям Шекспір, Мігель де Сервантес та Інка Гарсіласо де ла Вега.

14.04.2014

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Щороку, 11-го квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цей день відзначається з ініціативи Організації Об’єднаних Націй на честь визволення в’язнів найбільшого німецького концентраційного табору Бухенвальд, з якого й почалась ліквідація системи фашистських концтаборів.

07.04.2014

Доцент Ольга Дем’янчук презентувала навчальний посібник «Місцеві фінанси»

У Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» презентували навчальний посібник «Місцеві фінанси», виданий з грифом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.