library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

16.10.2014

Україна – козацька держава!

У читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія» проходить тематична виставка книг під назвою «Україна – козацька держава!», приурочена до Дня Українського козацтва – свята, яке відзначається щороку 14 жовтня у день святої Покрови Пречистої Богородиці – головного християнського свята осені.

15.10.2014

Тестовий доступ до ресурсів ProQuest Dissertations & Theses A&I та EastView

З 12 жовтня по 12 листопада у Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» відкрито тестовий доступ до найповнішої повнотекстової колекції докторських (PhD) і магістерських дисертації у світі ProQuest Dissertations & Theses A&I, що індексує приблизно 3.5 млн. дисертацій, понад 1.5 млн. з яких – доступні для завантаження у форматі PDF.

01.10.2014

Чарівний світ музики

Щорічно, 1-го жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день музики, свято усіх музикантів, керівників оркестрів, працівників філармоній, музикознавців та палких прихильників гарної і якісної музики.

29.09.2014

Подарунок від всесвітньо відомого диригента Антоні Віта

Наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія» отримала у подарунок унікальну колекцію дисків світової класичної музики від всесвітньо відомого польського диригента Антоні Віта. Колекція записів нараховує понад 100 дисків, що отримали різні світові нагороди, у тому числі сім номінацій на «Греммі», Золотий камертон (Diapason d’Or) та інші.

25.09.2014

Українське військо: історія та поступ

У читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія» проходить виставка книг під назвою «Українське військо: історія та поступ». На виставці представлені видання, які знайомлять з історією та сьогоденням української армії, а також майбутніми викликами, що стоять перед Збройним силам України в сучасному глобальному світі.

17.09.2014

150 років від дня народження Михайла Коцюбинського

17 вересня виповнюється 150 років від дня народження видатного майстра української прози, перекладача та громадського діяча – Михайла Михайловича Коцюбинського (1864 – 1913).

01.09.2014

Вітаємо з початком нового навчального року!

Шановні викладачі та співробітники, дорогі студенти!

Щиро вітаємо Вас з початком нового навчального року! Ми переконані, що попри усі негаразди, які зараз переживає наша держава, новий навчальний рік стане ще одним кроком на шляху до розвитку освіти і науки в Україні, а наша плідна співпраця буде запорукою розбудови могутньої та процвітаючої держави.

28.06.2014

День Конституції України

28 червня в Україні відзначають День Конституції. Саме цього дня 1996 року на ранковому засіданні Верховної Рада України було прийнято Основний закон країни – першу Конституцію незалежної української держави.

24.06.2014

У Науковій бібліотеці презентували студентську поетичну збірку «Чорне і біле»

У Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» відбулась презентація чергової збірки поезії студентів економічного факультету під назвою «Чорне і біле».

06.06.2014

215 років від дня народження Олександра Сергійовича Пушкіна

Шостого червня у світі відзначили 215-річчя від дня народження Олександра Сергійовича Пушкіна – видатного російського поета, драматурга, прозаїка, реформатора і творця сучасної російської літературної мови.