library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

29.01.2014

День пам’яті Героїв Крут

29 січня, українська громада вшановує пам’ять Героїв Крут. Саме цього дня, 96 років тому, поблизу залізничної станції Крути, кількасот молодих патріотів щойно створеної Української Народної Республіки прийняли нерівний бій із 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова. Рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі, молоді захисники ціною власного життя вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.

25.01.2014

Презентація монографії «Правові засади взаємодії громадянського суспільства та державної влади в процесі демократичної легітимації»

Запрошуємо студентів та викладачів на презентацію монографії доктора юридичних наук, професора Ковальчука В. Б. та кандидата юридичних наук, доцента Іщука С. І. під назвою «Правові засади взаємодії громадянського суспільства та державної влади в процесі демократичної легітимації». Презентація відбудеться у середу, 29 січня, о 15.30 у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія».

22.01.2014

День Соборності України

Сьогодні, 22 січня Україна відзначає 95-ту річницю ухвалення Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. Ця подія увійшла в історію як День Соборності України.

09.01.2014

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Шановні студенти, викладачі та співробітники Острозької академії! Щиро вітаємо Вас з Новорічними та Різдвяними святами! Нехай в Новому 2014 році Вас супроводжують радість, любов та удача! Нехай справи процвітають, а мрії та сподівання здійснюються! Прихильної Вам долі, щастя, успіхів та родинного затишку!

23.12.2013

180 років з дня народження Марка Вовчка

22 грудня минуло 180 років від дня народження відомої української письменниці, перекладачки, класика української літератури, Марії Вілінської – більше відомої за літературним псевдонімом Марко Вовчок.

13.12.2013

Виставка книг до 120-річчя від дня народження Миколи Хвильового

У Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» відкрито тематичну виставку книг, приурочену до 120-річчя від дня народження класика української літератури XX ст. Миколи Григоровича Хвильового (справжнє прізвище Фітільов). Виставка проходить у відділі абонементу.

10.12.2013

Міжнародний день прав людини

У читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія» відкрито тематичну виставку книг, приурочену до Міжнародного дня прав людини.

09.12.2013

150 років з дня народження Бориса Грінченка

9 грудня виповнюється 150 років з дня народження Бориса Дмитровича Грінченка – українського письменника, педагога, літературознавця, етнографа, мовознавця, перекладача, історика, публіциста, освітнього і громадського діяча кінця XIX початку XX століття.

05.12.2013

У Науковій бібліотеці презентували монографію Володимира та Лілії Трофимович

У Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» відбулась презентація монографії доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри історії ім. М. П. Ковальського НаУОА Володимира Трофимовича. Книга написана у співавторстві з Лілією Трофимович, і має назву «Небезпечне суперництво… Українське питання в зовнішній політиці Польщі та Радянського Союзу. 1938 – 1939 рр.».

01.12.2013

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно, 1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день було встановлено згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я та Генеральної асамблеї ООН, прийнятим у 1988 році.