library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

10.12.2015

Виставка книг до Дня захисту прав людини

10 грудня 1948 року, тобто 67 років тому, Генеральна Асамблея ООН прийняла перший міжнародно-правовий документ, що проголосив основні права і свободи людини, – Загальну декларацію прав людини. Вона стала основою світового правопорядку у цій галузі. Запровадження єдиної міжнародної системи захисту прав людини стало одним із найважливіших завдань створеної після завершення Другої світової війни Організації Об’єднаних Націй. Декларація визнається універсальним і ефективним механізмом та інструментом захисту прав людини в світовому масштабі. На сьогодні її текст перекладено на 360 мов, а на базі цього документу розроблено понад 80 міжнародних договорів.

04.12.2015

День місцевого самоврядування

7 грудня Україна відзначатиме День місцевого самоврядування – професійне свято всіх, хто працює у сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячну армію народних обранців. Указ про його запровадження було підписано Президентом України 25 листопада 2000 року.

19.11.2015

Remembrance Day of Holodomor Victims

Nowadays we witness the process developing in Ukraine which is exclusively important for the present and the future life of our people. We revive the historical memory which is the principal basis for the unified outlook of the nation, we restore the truth about the past and through the truth we approve feeling of national dignity which treats old wounds, spares fear and adds confidence in one’s own strengths.

18.11.2015

Виставка книг до 140-річного ювілею Катрі Гриневичевої

Наукова бібліотека і кафедра української мови та літератури НаУОА запрошують відвідати виставку книг до 140-річного ювілею Катрі Гриневичевої – української письменниці та громадської діячки.

11.11.2015

Тестовий доступ до ресурсів Gale Cengage Learning

Наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія» за підтримки проекту ELibUkr, пропонує своїм користувачам тестовий доступ до ресурсів компанії Gale Cengage Learning – беззаперечного світового лідера з постачання наукових та освітніх інформаційних ресурсів.

10.11.2015

У Науковій бібліотеці відбулась презентація підручника “Трудове право України”

6 листопада у читальній залі Наукової бібліотеки відбулася презентація підручника “Трудове право України” за загальною редакцією М. Іншина, В. Костюка та В. Мельника, що вийшов друком цьогоріч. Видання представляли доктор юридичних наук, доцент Віктор Костюк, професор кафедри муніципального права та адміністративно-правових дисциплін Інституту права ім. І. Малиновського НаУОА та кандидат юридичних наук, доцент Ігор Сенчак, заступник директора Інституту права ім. І. Малиновського НаУОА, завідувач кафедри муніципального права та адміністративно-правових дисциплін.

09.11.2015

Виставка книг до Дня української писемності та мови

Сьогодні, 9 листопада, наша країна святкує День української писемності та мови, а Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Нестора-літописця, батька вітчизняної історії та словесності. Із цієї нагоди Наукова бібліотека запрошує відвідати виставку книг, що проходить на кафедрі української мови та літератури НаУОА.

06.11.2015

Виставка книг до 160-річчя від дня народження Дмитра Яворницького

Моїм життєвим правилом було – працюй; працюй, не дивлячись уперед і не озираючись назад; працюй, не чекаючи похвали чи нагороди; працюй, поки володієш руками, поки жива душа і б’ється серце у грудях!

Д. Яворницький (з листа до Д. Багалія. 26.04.1926 р.)

У відділі абонементу Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія” розпочала роботу виставка книг до 160-річчя від дня народження Дмитра Івановича Яворницького – видатного українського історика, археолога, етнографа, фольклориста і письменника.

05.11.2015

Запрошуємо на презентацію світових бестселерів “Новий цифровий світ” та “Фізика майбутнього”

У вівторок, 10 листопада 2015 року о 15.30 у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія” львівське видавництво “Літопис” презентує переклади українською мовою світових бестселерів: книжки Еріка Шмідта і Джареда Коена “Новий цифровий світ” та відомого фізика-теоретика Мічіо Кайку “Фізика майбутнього”. Запрошуємо до участі студентів та викладачів, а також усіх, хто цікавиться інформацією про сучасні досягнення науки.

28.10.2015

Виставка книг до Дня визволення України від фашистських загарбників

Друга світова війна належить до тих подій, що стали визначальними у світовій історії ХХ століття. Її вогняні колеса двічі прокотилася нашим краєм, залишивши глибокі шрами на долі народу України, а зі строкатої мозаїки окремих фактів і оцінок пересічному українцеві буває доволі непросто скласти цілісну та логічну картину тих подій. Наукова бібліотека запрошує усіх відвідати тематичну виставку книг, присвячену Дню визволення України від фашистських загарбників, що проходить у відділі абонементу. Сподіваємося, що ознайомлення із новими дослідженнями вітчизняної історичної науки спонукатиме читачів до самостійного мислення, щирого та неупередженого обговорення найпроблемніших моментів нашого минулого.