library
Головна » Бібліотека » Новини » Рецепт нової освіти презентували у Науковій біблотеці

Рецепт нової освіти презентували у Науковій біблотеці

17.03.2017

У Науковій біблотеці НаУОА 16 березня відбулася презентація освітніх бестселерів Кена Робінсона, Лу Ароніки «Школа майбутнього» та Дж. Т. Ґатто – «Вчитель 2.0», «Зброя масового навчання», «Прихована історія американської освіти», «Прихована програма обов՚язкової шкільної освіти».

Видання презентував Михайло Комарницький, директор видавництва «Літопис», де й вийшли друком книги. Також у презентації взяла участь Ольга Єлагіна, представник видавництва «Ірбіс Комікси».

– Усю філософію освіти Кена Робінсона, – зауважує Олексій Молчановський, співзасновник освітньої платформи українських масових онлайн-курсів Prometheus у передмові до українського видання книги, – можна звести до простої формули: створення сприятливих умов для дітей, завдяки яким вони зможуть розкрити і примножити свої таланти і здібності.

Автори-експерти закликають покласти край застарілій системі освіти і пропонують концепцію, яка спирається на індивідуальний підхід до учнів, сучасні технологічні досягнення й професійні ресурси, щоб зацікавити дітей у навчанні, підтримати їх любов до пізнання й підготувати до викликів ХХІ століття.

Презентовані видання, з якими тепер можуть ближче познайомитися і читачі Наукової бібліотеки НаУОА, видавці називають “своєрідним рецептом, який допоможе всім нам почати рухатися у бік нової, якіснішої освіти”.