library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

26.10.2015

Зовнішня політика та політичні системи держав-лідерів ЄС

22 жовтня у читальній залі Наукової бібліотеки відбулася презентація підручника кандидата історичних наук, доцента кафедри міжнародних відносин Сергія Олексійовича Рудька “Зовнішня політика та політичні системи Французької Республіки та Федеративної Республіки Німеччини”. У книзі аналізуються політичні системи та зовнішня політика двох провідних країн Європи: Французької Республіки і Федеративної Республіки Німеччини.

22.10.2015

«…Увесь, як є, стою на видноті. Мені нема, що від людей ховати»: до 80-річного ювілею Бориса Олійника

22 жовтня 80-річний ювілей відзначає людина-епоха, поет, громадський діяч, Герой України Борис Ілліч Олійник. Наукова бібліотека запрошує відвідати тематичну виставку книг, присвячену поважній даті, що проходить у відділі абонементу.

21.10.2015

Віват Острозькій академії!

Сьогодні Національний університет «Острозька академія» святкує свій День народження! Колектив Наукової бібліотеки щиро вітає усіх, хто відданою щоденною працею долучається до розбудови нашого університету. Завдяки спільним зусиллям викладачів та студентів, співробітників та меценатів, друзів та партнерів наша альма-матер є одним із провідних навчальних закладів України. З нагоди свята зичимо вам міцного здоров’я, благополуччя і процвітання! Нехай здійснюються усі ваші життєві плани, задуми та мрії, а творче натхнення і незламний оптимізм супроводжують усі ваші починання. Віват Острозькій академії!

15.10.2015

Запрошуємо до участі у презентації підручника Сергія Рудька

22 жовтня о 15.30 у читальній залі Наукової бібліотеки відбудеться презентація підручника кандидата історичних наук, доцента кафедри міжнародних відносин Сергія Олексійовича Рудька “Зовнішня політика та політичні системи Французької Республіки та Федеративної Республіки Німеччини”. Запрошуємо до участі студентів, викладачів і всіх, хто цікавиться політичним устроєм двох провідних країн Європи.

13.10.2015

Виставка книг до Дня українського козацтва

Запрошуємо усіх охочих відвідати виставку книг до Дня українського козацтва, яка проходить на кафедрі історії НаУОА. Величезна репрезентативна роль козацтва в історії України не пройшла повз увагу дослідників, відтак на виставці представлено довідкові та енциклопедичні праці, збірники документів та матеріалів, монографії, дослідження сучасних українських істориків, що охоплюють генезу та еволюцію козацтва, його цивілізаційну типологію, систему ціннісних орієнтацій та становлення політичної культури; розглядають питання соціальної, військової, політичної та державотворчої діяльності українського козацтва від найдавніших часів до кінця XVIII століття.

09.10.2015

“Синтаксис поезії тарґумів”: про особливості перекладу юдейських релігійних текстів

7 жовтня у читальній залі Наукової бібліотеки відбулася презентація монографії “Синтаксис поезії тарґумів” завідувача кафедри англійської філології, доцента, кандидата філологічних наук Дмитра Васильовича Цоліна, що цьогоріч вийшла друком у видавництві НаУОА. Праця стосується трьох актуальних аспектів філології – поетичного дискурсу, синтаксису середньоарамейської мови та техніки перекладу сакральної поезії.

01.10.2015

Запрошуємо на презентацію монографії “Синтаксис поезії тарґумів”

7 жовтня о 15.30 у читальній залі Наукової бібліотеки відбудеться презентація монографії “Синтаксис поезії тарґумів” завідувача кафедри англійської філології, доцента, кандидата філологічних наук Дмитра Васильовича Цоліна. Запрошуємо до участі студентів, викладачів і всіх, хто цікавиться питаннями перекладів Старого Заповіту.

30.09.2015

Вітаємо зі святом – Всеукраїнським днем бібліотек!

Шановні колеги!

Прийміть наші найкращі вітання зі святом знань, духовності і мудрості – Всеукраїнським днем бібліотек! Щиро бажаємо творчого натхнення, нових звершень на теренах розбудови української науки, освіти, культури, невпинного зростання читацького попиту на книгу, інформацію, посилення авторитету бібліотечної справи в суспільстві. Усім читачам і працівникам бібліотек зичимо міцного здоров’я, невичерпної енергії, віри у світле майбутнє нашої країни і наснаги для його творення! З повагою, колектив Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”

29.09.2015

1 жовтня – Міжнародний день музики

Наукова бібліотека Національного університету “Острозька академія” з нагоди Міжнародного дня музики дарує читачам чудову можливість – насолодитися записами кращих зразків світової музичної класики у виконанні оркестру Варшавської Національної філармонії під керівництвом Антоні Віта. Отож, 1 жовтня запрошуємо усіх охочих до читальної зали.

21.09.2015

Наукова бібліотека оголошує конкурс селфі “Я#бібліотека”

Шановні студенти та викладачі! Наукова бібліотека НаУОА до Всеукраїнського дня бібліотек оголошує конкурс селфі “Я#бібліотека”. Надсилайте фото до 30 вересня на адресу library@oa.edu.ua. Автора найоригінальнішої світлини чекає можливість безкоштовно користуватися нічним абонементом упродовж семестру.