library
Головна » Бібліотека » Новини » У Науковій бібліотеці обговорили актуальні питання сучасних інформаційно-комунікативних процесів

У Науковій бібліотеці обговорили актуальні питання сучасних інформаційно-комунікативних процесів

25.05.2017

«Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи» — під такою назвою цьогоріч уже втретє у стінах Наукової бібліотеки НаУОА  відбулася науково-практична конференція. Формат роботи заходу передбачав дистанційну та очну форму участі, відтак до конференції долучилися як фахівці Наукової бібліотеки та науковці Острозької академії, так і бібліотекарі з університетів Дніпра і Львова.

Серед напрямків роботи конференції — інформаційні технології в бібліотечній справі, прикладні соціально-комунікативні технології, історія розвитку бібліотечної справи.  Зокрема, неабиякий інтерес та жваву дискусію  викликав виступ Анастасії Хеленюк, завідувача відділом обслуговування та збереження фондів НБ НаУОА, що стосувався колекції стародруків і рідкісних книг Музею історії Острозької академії. Учасники конференції обговорили і одне з найактуальніших питань, що турбують сучасних бібліотекарів, підняте викладачем кафедри документознавства та інформаційної діяльності НаУОА Оленою Шершньовою, — роль книгозбірень у розвитку МІСЕ-туризму, включення їх у екскурсійні маршрути та розвиток бібліотечного туризму. Про протидію плагіату та про те, які функції у цьому непростому процесі може виконувати бібліотека, розповів директор НБ Острозької академії Юрій Коцюк. Загалом тематика доповідей була різноманітною — від технології розробки електронного наукового покажчика професорсько-викладацького складу НаУОА до перспектив використання social media marketing у книговидавничій галузі України.

Пленарне засідання уже завершилось, та обговорення надісланих доповідей, розміщених на сайті конференції, у дистанційному форматі триватиме ще до 26 травня.

Організатори конференції — Національний університет “Острозька академія”, Наукова бібліотека та факультет політико-інформаційного менеджменту — дякують усім хто зголосився до участі і сподіваються на продовження плідної співпраці.