library
Головна » Бібліотека » Новини » У Науковій бібліотеці відбулася презентація колективної монографії білоруських та українських науковців

У Науковій бібліотеці відбулася презентація колективної монографії білоруських та українських науковців

05.06.2015

У Науковій бібліотеці відбулася презентація колективної монографії білоруських та українських науковців «Модернизация украинской и белорусской экономик: методология, теория, практика» за редакцією доктора економічних наук, завідувача кафедри «Економіка і право» Білоруського національного технічного університету Сергія Юрійовича Солодовнікова. Книгу представляли члени авторського колективу: кандидат економічних наук, доцент Ольга Романівна Кривицька, кандидат економічних наук, доцент Іван Іванович Топішко та старший викладач кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу НаУОА Наталія Петрівна Топішко. Питання, що розглядаються у монографії, викликали активне зацікавлення у студентів та викладачів, присутніх на презентації, доповідь перейшла у жваву дискусію.

О. Р. Кривицька зазначила, що пропонована книга, завдяки адресності та чіткості предмету дослідження, сприятиме виробленню методологічних і теоретичних основ для практичного проведення тотальної економічної модернізації України і Білорусі, оскільки є ряд схожих проблем, які потрібно вирішити нашим країнам. «Для обох країн сьогодні існує насущна необхідність проведення комплексної технологічної модернізації народного господарства», –підкреслила Н. П. Топішко.

Пропонована увазі зацікавленого читача монографія повинна сприяти вирішенню актуальних економічних проблем, що стоять перед двома пострадянськими країнами, за рахунок системного розгляду важливих, але досі грунтовно не досліджених соціальних, людських і гносеологічних ресурсів.