library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

07.11.2017

Презентація книги “Богдан Хмельницький: легенда і людина”

Наукова бібліотека НаУОА запрошує на презентацію книги “Богдан Хмельницький: легенда і людина” Петра Кралюка. Книгу представлятиме автор. Усіх охочих чекають 15 листопада о 14.00 у залі засідань Вченої ради.

01.11.2017

99 років від дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки

1 листопада — 99 років від дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки, української держави, утвореної 1918 року на західноукраїнських землях, що перебували у складі Австро-Угорщини. 9 листопада УНРада створила тимчасовий орган виконавчої влади — Державний секретаріат Західноукраїнської Народної Республіки, далі було затверджено конституційні засади нової держави - “Тимчасовий основний закон про державну самостійність українських земель бувшої австро-угорської монархії”, згідно з яким вона й одержала свою назву.

26.10.2017

Come Write In!

Наукова Бібліотека долучилася до проекту «Приходь та пиши!» та оголошує Письменницький конкурс Міжнародної програми Come Write In!

17.10.2017

14 жовтня — День українського козацтва

Виникнення козацтва на українських землях в 15 столітті цілком закономірно, оскільки в ту добу південні українські землі становили собою складову “кордону”, що розділяв світи осілого землеробського і степових кочівників. Воно настільки розвинулося, що стало потужним соціальним станом, який почав грати помітну роль у історії.

17.10.2017

Організовано книжкову виставку “Європейська та євроатлантична інтеграція України”

З 12 жовтня організовано книжкову виставку “Європейська та євроатлантична інтеграція України” у секторі абонементу Наукової бібліотеки в ході заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

17.10.2017

Організовано книжкову виставку “НАТО як організація колективної безпеки”

З 12 жовтня організовано книжкову виставку “НАТО як організація колективної безпеки” у секторі читальних залів Наукової бібліотеки в ході заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

10.10.2017

345 років від дня народження Пилипа Орлика

11 жовтня — 345 років від дня народження Пилипа Орлика — український політичний, державний та військовий діяч, гетьмана Війська Запорозького та Правобережної України.

08.10.2017

125 років від дня народження Марини Цвєтаєвої

8 жовтня — 125 років від дня народження Марини Цвєтаєвої, російської поетеси, прозаїка, перекладача. Народилася Марина у сім'ї професора філології в Москві. Не сприйнявши Великої Жовтневої соціалістичної революції, 1922 року виїхала за кордон. Поступово відмежувалась від емігрантських кіл.

02.10.2017

110 років від дня народження Івана Багряного

2 жовтня — 110 років від дня народження Івана Багряного (Лозов'яга) — поета, прозаїка, публіциста, політичного діяча, лауреата Державної премії ім.Т.Г. Шевченка. У житті та творчості Івана Багряного тісно переплелися політика і література. Його погляди відлунювалися в художньому доробку, а поетична і прозова спадщина певною мірою ілюструє світоглядні переконання письменника. Життя поета справді пройшло по лінії найбільшого опору, він постійно і послідовно говорив правду про тоталітарну систему, її фальш, цинізм, приниження людської гідності.

01.10.2017

День народження Поліщука Валер'яна

1 жовтня — 120 років з дня народження Поліщука Валер'яна, українського письменни-ка, поета і прозаїка, літературного критика, публіциста доби розстріляного відродження, перекладача, журналіста. Дебютував у літературі віршем “Круті і низькі береги”. 1919-го року видав поему «Ска-зання давнєє про те, як Ольга Коростень спалила», написану за мотивами відомого лі-топису та під впливом реалій громадянської війни. Згодом переїздить до Києва, де зна-йомиться з творчою молоддю. Особисте знайомство й спілкування з Павлом Тичи-ною спонукало Валер'яна Поліщука переглянути підхід до власних поезій.