library
Головна » Бібліотека » Новини » Відкриття виставки Петра Ричкова

Відкриття виставки Петра Ричкова

28.02.2018

У дерев'яних рамах, колонах  і безмежні суцільноскляні вікна. Старі нефарбовані двері у хатах-пустках і масивні ковані середньовічні. Різні, але однаково сприймаються як портали у різні світи. Рівнянин Петро Ричков показує у Науковій бібліотеці Національного університету “Острозька академя” ці обов'язкові елементи архітектури, які довелося побачити у мандрівках від Харкова, де народився, до Польщі, де нині викладає архітектуру.

Автор представив на огляд гостям світлини, які були зроблені в Україні і Польщі, в різних місцях від Харкова до Кракова.

Під час відкриття виставки Петро Ричков провів детальну екскурсію по експозиції, розповів про кожну з фотографій, історію чи особистість, яка з нею пов’язана. В цій розповіді фотографії ніби оживали, відносили слухачів чи то у віддалені часи, чи в недалеку сучасність, і навіть більше – спонукали до філософських роздумів. Самі назви підштовхують до цього: «Бароковий портал», «Металева фантазія», «Ув’язнене мистецтво», «Закриті очі життя»… Фотороботи дають можливість також побачити різні архітектурні стилі – готику і неоготику, бароко, різні періоди модерну та ін.

Виставка

Виставка