library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

06.04.2015

Міжнародний день пам’яті євреїв – жертв фашизму

13 серпня 1920 року в одній із мюнхенських пивниць Адольф Гітлер виголосив двогодинну промову «Чому ми проти євреїв», оприлюднивши тезу щодо існування міжнародної юдейської змови задля встановлення світового панування. Так було покладено початок Шоа (Голокосту), трагедії, жертвами якої стали понад 6 мільйонів євреїв Європи.

02.04.2015

175 років від дня народження Еміля Золя

Істина і справедливість – понад усе, бо тільки від них залежить велич нації. Еміль Золя

2 квітня 2015 року світова спільнота відзначає 175-річчя від дня народження Еміля Золя – видатного французького письменника, політичного діяча, теоретика натуралістичної школи. Для детальнішого ознайомлення читачів із творчістю митця у відділі абонементу Наукової бібліотеки розгорнуто виставку книг.

01.04.2015

Тестовий доступ до SpringerLink, Wiley Online Library та ресурсів компанії EBSCO

Наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія» за підтримки проекту ELibUkr, пропонує своїм користувачам тестові доступи до ресурсів від провідних світових видавців наукової літератури Springer, Wiley та EBSCO.

25.03.2015

У Науковій бібліотеці презентували біобібліографічний покажчик «Музейні фахівці Рівненщини»

24 березня у читальній залі Наукової бібліотеки відбулася презентація біобібліографічного покажчика «Музейні фахівці Рівненщини», здійсненого у серії «Дослідники Рівненського краю» працівниками Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

19.03.2015

120-а річниця від дня народження Максима Рильського

У Науковій бібліотеці відкрито книжкову виставку, присвячену 120-річчю від дня народження видатного українського поета та громадського діяча Максима Рильського. На виставці представлені зібрання поезій автора, а також літературно-критичні видання, що висвітлюють життєвий та творчий шлях поета. Виставка проходить у відділі абонементу.

18.03.2015

85 років від дня народження Ліни Костенко

У Науковій бібліотеці відкрита книжкова виставка, присвячена 85-річчю від Дня народження відомої української поетеси Ліни Костенко. На виставці представлені збірки поезій, а також окреме видання історичного роману «Берестечко» та критична література по творчості Ліни Костенко. Експозиція проходить у відділі абонементу.

16.03.2015

Василь Шкляр завітав до Острозької академії

До Національного університету «Острозька академія» завітав відомий український письменник Василь Шкляр з презентацією свого нового історичного роману «Маруся».

13.03.2015

У Науковій бібліотеці презентували серію навчальних посібників з права виданих за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні

У Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» презентували серію навчальних посібників, які вийшли в рамках проекту ОБСЄ «Підтримка розвитку юридичної освіти та освіти з прав людини в Україні», за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Презентації відбувались за участю кандидата юридичних наук, доцента, заступника завідувача кафедри державно-правових дисциплін Інституту права ім. І. Малиновського НаУОА Олега Павловича Герасимчука.

09.03.2015

201-а річниця від дня народження Шевченка

У Науковій бібліотеці розгорнута книжкова виставка, присвячена 201-й річниці від дня народження геніального українського поета, художника та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. На виставці представлені фотокопії документів, які пов’язані з життям та творчістю поета, багатотомне зібрання творів Шевченка, а також видання у яких розкривається життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря.

02.03.2015

85 років від дня народження Івана Білика

У Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія», відкрито книжкову виставку присвячену 85-річчю від дня народження українського письменника та перекладача, лауреата Шевченківської премії Івана Білика. На виставці представлені твори, написані у жанрі історичного роману, а також книги, що розкривають життєвий та творчий шлях автора. Виставка проходить у відділі абонементу.