library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

18.05.2021

18 травня - Міжнародний день музеїв

Міжнародний день музеїв — щорічне свято музейництва, яке відзначається 18 травня. Музеї є безцінними джерелами пізнання, які освячують наше долучення до культурно-історичних цінностей і духовних реліквій. Самовіддана праця музейних працівників − вірних служителів часу − відзначається високим професіоналізмом, подвижництвом, сприяє примноженню нетлінних духовних надбань.

17.05.2021

16 травня - День пам'яті жертв політичних репресій

День пам’яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щорічно у третю неділю травня, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

17.05.2021

15 травня - Всесвітній день науки

Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку був заснований в 2001 році на Генеральній конференції ЮНЕСКО в рамках зобов’язань, прийнятих в ході спільної Всесвітньої конференції ЮНЕСКО і Всесвітньої ради з науки, що відбулася в 1999 році в Будапешті.

17.05.2021

14 травня - 150 років від дня народження В. Стефаника

У Стефаникову прозу або закохуєшся одразу – вона полонить тебе назавжди, або залишаєшся до неї байдужим – вона не розкривається, залишаючись складною і незрозумілою. Тому можливо й добре, що з 2019 року Стефаника немає в ЗНО.

11.05.2021

9 травня - День матері

Сьогодні в Україні відзначається День матері. Свято не стало державним, але все більше і більше людей визнають необхідність в особливому дні, який став би торжеством тих жінок, які подарували життя, виховали і кожен день підтримують і люблять нас. Адже поки мама жива – ти все ще дитина, принаймні для неї. Тому кожну другу неділю травня в Україні і ще 85 країнах світу відзначають День матері.

08.05.2021

8 травня - День пам'яті та примирення

8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни. Ці дні приурочені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старим – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

05.05.2021

Христос воскрес! Воїстину воскрес!

З нагоди світлого Христового воскресіння колектив Наукової бібліотеки щиро вітає колег, студентів, співробітників зі святом. Зичимо Вам бути багатими душею на добро, як багатий Великодній стіл, чистими, як Великодній рушник та веселими, як українські писанки. Нехай радісні Пасхальні дні принесуть у Ваші домівки любов та світло, щирість та добро.

26.04.2021

26 квітня - роковини трагедіїї у Чорнобилі

В історії України ХХ століття було чимало подій, які справили надзвичайний вплив на суспільство і закарбувалися у його пам’яті назавжди. Серед таких подій — глобальна техногенна катастрофа, наслідки якої відчув не лише український народ, а в тій чи іншій мірі — й вся північна півкуля планети Земля.

23.04.2021

23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права

Всесвітній день книги та авторського права було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року (Резолюція № 3.18). Рішення прийняте з метою просвіти, для подальшого розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найвагомішим засобом поширення знань та найнадійнішим способом їхнього збереження. Це найчудовіший винахід для обміну ідеями за межами людського простору та часу, а також найпотужніша сила викорінення бідності та мирного будівництва. В резолюції відзначається також доцільність проводити в цей день книжкові виставки та ярмарок.

21.04.2021

VІІ науково-практична конференція «Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи»

Шановні колеги та учасники, 21 квітня 2021 року у межах VІІ науково-практичної конференції «Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи» відбулося обговорення питань на платформі Zoom. Спікери: Охріменко Г., Чуканова С., Мовчан К., Огура І., Коцюк Ю. Усіх зацікавлених запрошуємо переглянути висловлені учасниками думки та погляди за посиланням https://drive.google.com/file/d/1zHgzpAnpFd1u-nKGbvY4I01TrtQx0P1B/view?ts=608021bb

Доступ до перегляду та коментування матеріалів усіх учасників конференції - https://conf.oa.edu.ua/index.php/libconf/libcon202104/schedConf/presentations