library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

19.04.2021

VІІ науково-практична конференція «Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи»

Шановні колеги та учасники, запрошуємо Вас до перегляду та обговорення публікацій VІІ науково-практичної конференції «Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи», яка триває з 19 до 25 квітня 2021 року.

Доступ до перегляду конференції -   https://conf.oa.edu.ua/index.php/libconf/libcon202104

Обговорення питань відбуватиметься на платформі Zoom з 10.00 до 13.00 21 квітня. Спікери: Охріменко Г., Чуканова С., Мовчан К., Огура І., Коцюк Ю. Вхід за посиланням: 
https://zoom.us/j/91757587521?pwd=NlhkTExnUGFxclhpRDdnYzFlT1BYdz09

19.04.2021

17 квітня - Всеукраїнський день довкілля

Традиційно щороку в квітні відзначаються День довкілля. Завдяки широкій підтримці громадських організацій, представників органів влади, небайдужих громадян це свято стало днем активних практичних дій на захист навколишнього середовища. Це є доказом того, що українське суспільство виявляє зацікавленість до розв’язання екологічних проблем та дбає про забезпечення права громадян на безпечне довкілля.

15.04.2021

Бібліотека рекомендує: Фредрік Бакман. Ведмеже місто

Бестселер Фредріка Бакмана «Ведмеже місто» у перекладі зі шведської Софії Волковецької – це історія про маленьке містечко на півночі Швеції, яке на перший погляд здається досить спокійним, але насправді в ньому вирують пристрасті. «Ведмеже місто» розповідає про багатогранну людську природу. У глухому містечку Бьорнстад колись вирувало життя, а зараз лишилось безробіття та безвихідь. Уся надія міста – юнацький хокейний клуб. На цьому виді спорту у Бьорнстаді зав'язані долі. День перемоги у матчі став найщасливіший для міста і клубу, але для Маї Еріксон і її батьків – був найжахливішим та змінив усе. Тож жителі міста мають зробити вибір та вирішити, яку ціну вони готові заплатити за перемогу.

Книга  Фредріка Бакмана   "Ведмеже місто" доступна для користувачів. Прочитали? Лишіть коментар!

Просимо ознайомитись також з іншими рекомендованими книгами.

13.04.2021

Наукова бібліотека НаУОА отримала річний доступ до ресурсів ScienceDirect

Шановні студенти і викладачі! Наукова бібліотека НаУОА отримала річний доступ до ресурсів ScienceDirect, провідної платформи рецензованої наукової літератури та публікацій. Завдяки успішним перемовинам між Міністерством освіти та науки України та Elsevier між ДНТБ України та компанією Elsevier було підписано договір щодо доступу до електронних наукових баз та аналітичних ресурсів. Завдяки цьому Наукова бібліотека Національного університету “Острозька академія” отримала річний доступ до ресурсів ScienceDirect, що налічує близько 39 тис. позицій електронних публікацій. Разом з тим, Elsevier надає безстроковий доступ до колекції електронних монографій за період з 2019 до 2020 роки включно, що налічує 2088 позицій.

11.04.2021

11 квітня - Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

Згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН з 1991 року 11 квітня у світі відзначається День визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цю дату було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд.

07.04.2021

7 квітня - Всесвітній день здоров'я

Це свято увійшло в традицію з середини минулого століття. Дата святкування Всесвітнього дня здоров’я приурочена дню створення Всесвітньої організації охорони здоров’я, відомої під абревіатурою «ВООЗ», а точніше дню прийняття статуту цієї організації. Статут ВООЗ було прийнято 7 квітня 1948 року, тоді ж, на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я і виникла ідея проводити це міжнародне свято. До 1950 року цей день відзначався 22 липня, в день, коли сталася масштабна ратифікація запропонованого Статуту ВООЗ, потім День закріпився за нинішньою датою.

06.04.2021

Нічний абонемент для читачів Наукової бібліотеки

Наукова бібліотека НаУОА пропонує своїм користувачам можливість готуватися до занять в атмосфері домашнього затишку. Послугою нічного абонементу може скористатись будь-який студент.

27.03.2021

27 березня - Міжнародний день театру

Він був заснований у Відні на ІХ конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО в 1961 році. Це свято тих, хто причетний до мистецтва Мельпомени – акторів, режисерів-постановників, декораторів, костюмерів, світлотехніків, звукорежисерів, білетерів, драматургів, театральних продюсерів тощо.

24.03.2021

Відповідно до наказу ректора № 26 від 19 березня 2020 року, бібліотека працює в дистанційному режимі!

У зв'язку із ускладненням епідеміологічної ситуації, переходом на навчання у дистанційному режимі, відповідно до наказу ректора № 26 від 19 березня 2020 року, Наукова бібліотека працюватиме в обмеженому доступі. Користувачі обслуговуватимуться з дотриманням усіх протиепідемічних заходів згідно графіку чергування до 18.00. Ви можете скористатися списком послуг, що надає бібліотека під час карантину.

23.03.2021

Наукова бібліотека отримала в дар видання Стефана Таранушенка "Знищені шедеври української дерев’яної сакральної архітектури. Книга з доповненою реальністю"

Наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія» за підтримки Українського культурного фонду у межах програми «Культура плюс» отримала в дар видання Стефана Таранушенка «Знищені шедеври української дерев’яної сакральної архітектури. Книга з доповненою реальністю». Висловлюємо щиру подяку видавцю Олександру Савчуку за 2 подаровані комплекти цього видання з листівками.