library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

29.09.2021

29 вересня - 80-річчя трагедії Бабиного Яру

80 років тому в Києві сталася одна з найбільших трагічних подій в історії міста і в історії України періоду Другої світової війни. Наприкінці вересня 1941 року німецькі нацисти в урочищі Бабин Яр знищили єврейське населення міста. Відтак Бабин Яр став символом Голокосту і нацистських злочинів загалом. Адже масові страти там тривали і надалі. І нищили не лише євреїв, а й ромів, радянських військовополонених, українських націоналістів.

27.09.2021

27 вересня - Всесвітній день туризму

В Україні День туризму почали відзначати в 1998 році. Наша країна багата безліччю унікальних туристичних локацій, які можуть відвідати громадяни України або іноземці. Завдяки Всесвітньому дню туризму кожна людина, яка будь-яким чином пов'язана з подорожами, може приурочити до цієї дати черговий незабутній уїк-енд.

24.09.2021

24 вересня - 125 років від дня народження Френсіса Скотта Фіцджеральда

Френсіс Скотт Фіцджеральд — американський письменник, автор багатьох романів та оповідань про покоління «епохи джазу», яскравий представник так званого «втраченого покоління». Йому довелося пережити і злети, і падіння, що описано в його творах, багато з яких автобіографічні. Він не був дуже популярний за життя, але після смерті купити книги Френсіса Скотта Фіцджеральда стало модно і престижно. Сьогодні це визнаний класик американської літератури, твори якого входять в її «золотий фонд».

20.09.2021

Наукова бібліотека НаУОА отримала безкоштовний тестовий доступ до електронних ресурсів видавництва Bentham Science

Шановні студенти і викладачі! Наукова бібліотека НаУОА отримала безкоштовний тестовий доступ до електронних ресурсів видавництва Bentham Science, який діятиме 15 грудня 2021 року. Bentham Science є видавцем рецензованої наукової літератури, що забезпечує видання понад 130 наукових журналів в електронному та друкованому форматах, які містять результати досліджень переважно в галузях фармакології та медицини, технічних та суспільних наук. Значна частина журналів видавництва Bentham Science індексуються провідними бібліографічними базами даних.

08.09.2021

8 вересня - Міжнародний день грамотності

Починаючи з 1966 року ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства й мобілізувати міжнародну суспільну думку. Для того щоб суспільство було зацікавлене, активно підтримувало та докладало зусилля, спрямовані на розповсюдження грамотності — однієї з головних сфер діяльності ЮНЕСКО, починаючи з часів її першої Генеральної конференції в 1946 році.

06.09.2021

5 вересня - Міжнародний день благодійництва

5 вересня світова спільнота відзначає Міжнародний день благодійництва, який був проголошений резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 17 грудня 2012 року (затверджений 7 березня 2013) з метою заохочення діалогу між людьми, що належать до різних цивілізацій, культур і релігій, а також солідарності зі знедоленими.

19.08.2021

Бібліотека рекомендує: Тарас Прохасько "Так, але... "

На перший погляд, містична назва книги, так і викликає бажання дізнатися в чому її суть, і чому містить незакінченість назви… Книга перемогла в номінації "Есеїстика" престижної премії "Книга року ВВС-2019".

Книга Тарас Прохасько. Так, але... доступна для користувачів.

Просимо ознайомитись також з іншими рекомендованими книгами.

15.07.2021

15 липня - День українських миротворців

День українських миротворців встановлено постановою Верховної Ради України від 21 травня 2013 року. Саме цього дня у 1992 році з місії у Боснії розпочалася участь українських військових в операціях з підтримання миру і безпеки, які під егідою ООН, ОБСЄ, НАТО і ЄС проводяться в «гарячих точках» планети.

08.07.2021

8 липня - День родини

Сьогодні, 8 липня, в Україні відзначається День сім'ї. Це відносно молоде свято, яке почали відзначати з 2012 року. А присвячене воно, у першу чергу, любові, взаєморозумінню, гармонії і вірності, приурочене також Дню пам'яті святих Петра і Февронії – покровителів сім'ї і любові в православ'ї.

07.07.2021

7 липня - 100 років від дня народження Петра Яцика – першого мецената нової доби, який вкладав гроші у знання про Україну

7 липня минає 100 років від дня народження Петра Яцика (1921–2001) – канадського підприємця українського походження, відомого мецената, який ще до незалежности України підтримував численні українознавчі наукові проєкти.