library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

28.10.2021

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників

Друга світова війна належить до тих подій, що стали визначальними у світовій історії ХХ століття. Ця дата відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

26.10.2021

25 жовтня - 140 років від дня народження Пабло Пікассо

140 років тому, 25 жовтня 1881 року, народився художник, який випередив свою епоху - геніальний Пабло Пікассо. Титан світового мистецтва, він був не лише фантастичним художником, але й скульптором, графіком, керамістом і дизайнером.

26.10.2021

24 жовтня - День Організації Об'єднаних Націй (ООН)

Саме цього дня 1945 року вступив в силу Статут ООН, підписаний 26 червня 1945 року в Сан-Франциско. Організація Об'єднаних Націй офіційно з'явилася на світ з моменту ратифікації цього основоположного документа більшістю його учасників, в тому числі п'ятьма постійними членами Ради Безпеки.

25.10.2021

Серія вебінарів від представників компанії EBSCO

Компанія EBSCO Information Services проводитиме серію вебінарів для українських вчених. Спікери розповідатимуть про академічні бази даних EBSCO, пошук та аналіз релевантної інформації, цитування статтей, їх збереження в обліковому записі Google Drive, експорт метаданих в бібліографічні менеджери Zotero або Mendeley, переваги у використанні облікового запису My EBSCOhost.

14.10.2021

14 жовтня - День українського козацтва

14 жовтня українці святкують одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва і День захисника України. Ці свята пов'язані між собою. День українського козацтва відзначається в Україні з 1999 року згідно з Указом Президента України в день Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Це свято прославляє заслуги козацтва в утвердженні української державності та його внесок в історію нашої країни.

07.10.2021

Наукова бібліотека НаУОА отримала тестовий доступ до ресурсів EBSCO Host

Доступ до баз даних EBSCO можливий через пошуковий інтерфейс на платформі EBSCOhost з локальної мережі НаУОА без введення логіну та паролю (пряме посилання: search.ebscohost.com ). 

Для підключення віддаленого доступу – заповніть ЗАЯВКУ.

Доступ відкрито до 31-го грудня 2021 року

04.10.2021

4 жовтня - 130 років від дня народження Юрія Клена (Освальда Бургардта)

Юрій Клен (Освальд Бургардт) – талановитий український письменник, поет, перекладач, критик, творчість якого, як і багатьох митців України його покоління, у радянські часи була поза законом та вважалася ворожою.

04.10.2021

3 жовтня - День працівників освіти

У першу неділю жовтня в Україні традиційно святкують День працівників освіти. День працівників освіти, або як його ще називають День учителя – професійне свято всіх українських освітян. Дата встановлена "…на підтримку ініціативи працівників освіти України…" згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року.

30.09.2021

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

В Україні щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Вже понад п'ятнадцять років свято є професійним для працівників близько 40 тисяч діючих бібліотек. На сьогоднішній день бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, окрім того, відкриває електронний ресурс для своїх читачів. Функції книгозбірні стають значно ширшими, адже відкритий простір дозволяє проводити виставки, конференції, брифінги та творчі вечори.

29.09.2021

У Науковій бібліотеці поповнилась колекція М. І. Колоса

Нещодавно, доктор юридичних наук, професор кафедри кримінально-правових наук, заслужений юрист України Колос Михайло Іванович передав у дар бібліотеці книги юридичного спрямування. Ми вдячні за безцінні дарунки та добру справу. Закликаємо всіх охочих ознайомитись з надходженням та замовляти книги в е-каталозі. Перелік книг колекції можна переглянути за посиланням.