library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

05.09.2022

5 вересня - Міжнародний день благодійництва

5 вересня світова спільнота відзначає Міжнародний день благодійництва, який було проголошено резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 17 грудня 2012 року з метою заохочення діалогу між людьми, що належать до різних цивілізацій, культур і релігій, а також солідарності зі знедоленими.

01.09.2022

1 вересня - День знань

Новий навчальний рік 2022-2023 розпочнеться у неспокійний час, коли в нашій країні триває війна, розв'язана росією. Викладачам та учням доведеться звикнути до низки змін, зумовлених новими правилами безпеки. Зазвичай навчальний рік відкривають святковою лінійкою і даруванням квітів учителям. А у вищих навчальних закладах студенти вже з 1 вересня ходять на лекції та семінари.

30.07.2022

30 липня - Міжнародний день дружби

У ході проведення Міжнародного десятиліття культури миру та ненасильства в інтересах всієї планети, під егідою ООН, яке охопило період з 2001-го по 2010-й рік, цей факт став на стільки очевидний, що на своїй 65-й сесії, що відбулася 27-го квітня 2011-го року в резолюції № 65/275, Генеральна асамблея ООН заснувала нове свято, безпосередньо присвячене цій темі.

28.07.2022

28 липня - День хрещення Київської Русі-України

Святкування Дня хрещення Київської Русі-України було запроваджено указом Президента України 25 липня 2008 року. Датою свята обрали 28 липня – день вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. Саме за князювання Володимира християнство стало державною релігією Київської Русі. Цьогоріч Україна також вперше відзначає День української державності.

15.07.2022

15 липня - День українських миротворців

Українські військові не лише захищають власну землю від російського агресора, а й виконують завдання в найгарячіших точках світу. Участь наших військових у міжнародних миротворчих операціях зміцнює авторитет України як надійного партнера на світовій арені. За роки незалежності понад 45 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України виконували завдання з підтримання миру й безпеки у більш ніж 25 міжнародних операціях у різних регіонах планети та у 18 різних країнах світу. Нині наші миротворці беруть участь у двох міжнародних миротворчих операціях під егідою ООН та НАТО у складі двох національних контингентів.

08.07.2022

8 липня - День родини

Сьогодні, 8 липня, в Україні відзначається День родини. Це відносно молоде свято, яке почали відзначати з 2012 року. А присвячене воно, у першу чергу, любові, взаєморозумінню, гармонії і вірності, приурочене також Дню пам'яті святих Петра і Февронії – покровителів сім'ї і любові в православ'ї.

04.07.2022

4 липня - День Національної поліції

У понеділок, 4 липня, в Україні відзначають День Національної поліції. Пам'ятну дату встановили указом президента України від 4 липня 2018 року.

01.07.2022

1 липня - День архітектури України

Після Другої світової війни в усьому світі пам'ятники архітектури потрібно було відновлювати з руїн. Міжнародний союз архітекторів у 1946 році заснував Всесвітній День архітектури, щоб вшанувати важливість своєї праці. У 1995 році за указом Президента свято стало офіційним і в Україні.

30.06.2022

Серія вебінарів про використання платформи Research4Life

В липні 2022 р. Research4Life спільно з організаціями-партнерами проведуть останні три вебінари із серії безкоштовних англомовних вебінарів. Під час прослуховування науковці зможуть дізнатися про видавничу етику, збільшення шансів на публікацію результатів досліджень в наукових журналах та максимізацію впливу власної наукової публікації на наукову спільноту тощо. У зв’язку зі складною ситуацією в Україні, провідні видавці наукової літератури в межах проєкту Research4Life безкоштовно відкрили електронні ресурси для установ з України до кінця 2022 року. Вченим доступні повнотекстові ресурси великих видавництв наукової літератури (Elsevier, Springer Nature, John Wiley & Sons, Taylor & Francis, Emerald, Sage Publications, Oxford University Press, Cambridge University Press, IOP Publishing і багатьох інших).

28.06.2022

28 червня - День Конституції України

Сьогодні виповнюється 26 років з дня ухвалення Основного Закону. Цьогоріч Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану. Конституція є оберегом нашої державності, адже Україна - це суверенна і незалежна держава, з демократичними і правовими цінностями. Ці слова з Конституції України цьогоріч закарбовані кров’ю у національній свідомості кожного громадянина і назавжди мають стерти з пам'яті радянське минуле.