library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

03.10.2022

3 жовтня - Всесвітній день архітектури

У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято. Це свято було засноване Міжнародним союзом архітекторів (МСА). У 1985 році на зборах МСА було вирішено щорічно святкувати всесвітній день архітектури в перший понеділок липня. У 1996 році Міжнародний союз архітекторів, на своїй 20-ї генеральної асамблеї в Барселоні, прийняла резолюцію про перенесення святкування Всесвітнього дня архітектури на перший понеділок жовтня.

03.10.2022

2 жовтня - День працівників освіти

У першу неділю жовтня в Україні традиційно святкують День працівників освіти. День працівників освіти, або як його ще називають День учителя – професійне свято всіх українських освітян. Дата встановлена "…на підтримку ініціативи працівників освіти України…" згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року. Цього року святкування відбувається в умовах повномасштабного вторгнення росії, яка руйнує школи та змушує вчителів та учнів шукати нові способи продовжувати освітній процес.

30.09.2022

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

В Україні щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Вже понад п'ятнадцять років свято є професійним для працівників близько 40 тисяч діючих бібліотек. Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів. Її функції стають значно ширшими, адже там проводять виставки, конференції, брифінги та творчі вечори.

27.09.2022

LitPro: взаємодія бібліотеки та кафедри.

У четвер 6 жовтня о 15.00 відбудеться семінар "LitPro: взаємодія бібліотеки та кафедри" у форматі онлайн зустрічі https://meet.google.com/hdn-bzsa-pwd

До участі запрошуємо лаборантів кафедр.

27.09.2022

27 вересня - Всесвітній день туризму

День туризму відзначається щорічно 27 вересня у всьому світі. Любителі подорожей та працівники туристичної сфери в Україні не забувають про це свято. Подію почали відзначати з 1980-го року, хоча встановлено воно було в Іспанії в кінці 70-х. Влада країни вирішила зробити це для того, щоб розвинути туристичний сектор в державі.

21.09.2022

21 вересня - Міжнародний день миру

Міжнародний день миру відзначається щорічно 21 вересня. Для України це свято має особливе значення. Протягом усієї історії українська держава боролася за своє мирне існування. І в 2022 році Україна величезною ціною бореться проти російської агресії, щоб наші нащадки ніколи не знали війни.

16.09.2022

15 вересня - Міжнародний день демократії

Щороку 15 вересня у світі відзначають Міжнародний день демократії за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. Це свято присвячене боротьбі країн за свободу та рівноправ’я — головні ідеали демократії.

12.09.2022

10 вересня - День фізичної культури і спорту України

Щорічно в Україні день фізкультури відзначається в другу суботу вересня. У 2022-му році день спорту випадає на 10 вересня. У цю дату проводять різні заходи, орієнтовані на підтримку здоров'я тіла і духу. Фізичні вправи були важливими для українського народу з давнини, адже життя людей беспосередньо залежало від полювання, землеробства та супротиву войовничим чужинцям.

12.09.2022

10 вересня - День українського кіно

День українського кіно – свято всіх причетних до створення вітчизняного кінематографа, а також його відданих поціновувачів. День встановлений згідно з Указом Президента від 12 січня 1996 й щороку відзначається у другу суботу вересня.

07.09.2022

Бібліотечні інформаційні ресурси: ефективна підтримка освіти, досліджень, науки

У середу 14 вересня о 15.45 відбудеться семінар "Бібліотечні інформаційні ресурси: ефективна підтримка освіти, досліджень, науки" у форматі онлайн зустрічі  https://meet.google.com/vzb-icfy-fgv

До участі запрошуємо викладацький склад університету.