library
Головна » Бібліотека » Новини » 2023 » Обережно - міни! (Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням)

Обережно - міни! (Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням)

03.04.2023

Ця підступна зброя щодня калічить сотні людей як в Україні, через військові дії, так і в інших країнах внаслідок минулих конфліктів.

У зв’язку з цим, 8-го грудня 2005-го року, на рівні Генеральної Асамблеї ООН була прийнята резолюція №A/RES/60/97, в якій висловлюється глибока стурбованість і занепокоєність масштабними гуманітарними проблемами і питаннями в галузі розвитку, викликаними наявністю цієї грізної зброї - мін і вибухонебезпечних пережитків війн і військових конфліктів.

Починаючи з 2015 року Україна постійно фігурувала серед найбільш забруднених вибухонебезпечними залишками війни країн світу. Вірогідно, що тепер країна обійме сумну першість.

У публікації використано матеріали https://ecolog-ua.com/news/4-kvitnya-mizhnarodnyy-den-prosvity-z-pytan-minnoyi-nebezpeky-ta-dopomogy-u-rozminuvanni