library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

23.04.2012

У читальній залі Наукової бібліотеки НаУОА відкрито виставку, присвячену Всесвітньому дню книги та авторського права

23 квітня — Всесвітній день книги і авторського права. Витоки свята беруть початок у іспанській Каталонії, де цього дня до кожної проданої книги традиційно додається троянда. Ідея відзначення Всесвітнього дня книги виникла у членів Міжнародної асоціації книговидавців, які зауважили, що чимало відомих письменників народилися чи скінчили свій життєвий шлях саме 23 квітня. Серед них М. Сервантес, В. Шекспір, Л. де Вега, М. Оріон, В. Набоков. Із метою вшанування їх пам'яті, а також у знак поваги до книги як вічного джерела пізнання Генеральна конференція ООН проголосила 23 квітня Всесвітнім днем книги.

10.04.2012

Дарунок від НАН України

Наукова бібліотека Острозької академії отримала в дарунок книги від Національної Академії Наук України.

09.04.2012

У читальній залі Наукової бібліотеки Острозької академії розпочала роботу книжкова виставка “Народ, осяяний пам'яттю, — нездоланний”

У читальній залі Наукової бібліотеки Острозької академії розпочала роботу книжкова виставка “Народ, осяяний пам'яттю, — нездоланний”, присвячена Міжнародному дню визволення в'язнів фашистських концтаборів.

26.03.2012

У читальній залі Наукової бібліотеки НаУОА розпочала роботу виставка літератури, приурочена Міжнародному дню театру.

Експозицію представлено різноплановими виданнями з історії створення та розвитку театру, відомостями про відомих режисерів та славетних акторів України і зарубіжжя.

19.03.2012

У відділі абонементу Наукової бібліотеки Острозької академії представлена книжкова виставка до 180-річчя із дня смерті Йоганна Вольфганга Гете (1749 – 1832), німецького поета, мислителя, природознавця.

Гете - найвизначніший німецький поет, прозаїк, драматург, майстер художньої, виразної мови; філософ, натураліст і державний діяч. Його творча спадщина велика і різноманітна.

06.03.2012

У відділі абонементу Наукової бібліотеки Острозької академії представлена книжкова виставка до 198 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка „Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття”.

Тарас Григорович Шевченко (9 березня 1814 — 10 березня 1861) — український поет, кобзар, письменник, художник, фольклорист, з точки зору багатьох українців — духовний батько сучасного українського народу, людина, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов'язаній з стародавньою православною козацькою культурою і звичаями України.

01.03.2012

У відділі абонементу Наукової бібліотеки Острозької академії відкрито книжкову виставку присвячену 160 річниці із дня смерті Миколи Васильовича Гоголя (1809-1852), українського та російського письменника, драматурга.

Микола Васильович Гоголь – великий український та російський письменник, драматург, критик, публіцист. Він поєднував у собі ніжного лірика з грізним сатириком – викривачем, добродушного гумориста, захопленого співця краси та природи.

20.02.2012

У відділі абонементу Наукової бібліотеки Острозької академії відкрита виставка, присвячена 210 річниці від дня народження Віктора Марі Гюго (1802-1885), французького письменника, публіциста, громадського діяча.

Віктор Гюго – поет французького романтизму, його теоретик. Він відігравав значну роль у створенні романтичного роману, реформі французької поезії, створені романтичного театру.

17.02.2012

У читальній залі Наукової бібліотеки Острозької академії відкрито книжкову виставку, приурочену до Дня рідної мови.

Експозицію представлено різноплановими виданнями з питань історії, культури та стилістики української мови, енциклопедичними працями.