library
Головна » Бібліотека » Новини » Книжкова експозиція до Дня працівників архівних установ

Книжкова експозиція до Дня працівників архівних установ

24.12.2012

Сьогодні в Україні відзначається День працівників архівних установ. Це свято було встановлене 30 жовтня 1998 р. згідно з Указом Президента України. Воно є проявом шани та поваги з боку держави до всіх, хто відкриває нам нові та забуті сторінки писемної історії українського народу.

Збираючи документальні матеріали, працівники архівів виконують важливу і відповідальну місію. Адже вони покликані берегти свідчення історичної пам’яті свого народу, їхніми стараннями формується потужний інформаційний ресурс, який дає можливість широкому загалу наших краян – науковцям, історикам, студентам і всім тим, кого цікавить історична спадщина, поповнити знання про свій народ і пройдений ним шлях, зрозуміти логіку подій, що відбувалися у минулому, познайомитись з думками й почуттями славетних попередників, відкрити маловідомі сторінки їхнього життя.

З нагоди професійного свята працівників архівних установ України, запрошуємо усіх відвідати книжкову експозицію, яка проходить у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”.