library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

23.01.2021

23 січня - 130 років від дня народження П.Г. Тичини

Український поет, перекладач, публіцист, громадський та державний діяч доби УНР та УРСР. Найкращі твори Павла Тичини - збірка "Сонячні кларнети", поеми "Золотий гомін", "Скорбна мати", "Похорон друга", "Сковорода". Він - один із найвизначніших поетів українського модернізму.

21.01.2021

22 січня - День соборності України

Щороку в січні відзначається День соборності України – одне зі знакових свят українського державотворення після Дня незалежності. Свято Дня соборності України щороку відзначається в одну й ту ж саму дату – 22 січня. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

14.01.2021

15 січня - 150 років від дня народження Агатангела Кримського

Один із найвизначніших українських учених ХХ-го століття і світових дослідників сходу, людина-енциклопедія, людина-легенда з вражаючою біографією, унікальною пам’яттю і феноменальною працездатністю. Його наукова спадщина – це значний документознавчий контент, присвячений питанням історії, культури, етнографії, державного будівництва, безпеки народів Сходу та Європи. Був закатований червоним режимом як «ідеолог українського буржуазного націоналізму, який роками очолював націоналістичне підпілля», а через кілька десятиліть після смерті ЮНЕСКО внесла його ім’я у перелік найвидатніших діячів людства.

12.01.2021

Web of Science запрошує усіх охочих взяти участь у вебінарах січня 2021

Вебінари проходитимуть у Webex. Стандарти обмеження: операційна система має бути вище ХР, встановлено останні версії браузерів та дозволені вікна, що з'являються. Необхідна попередня реєстрація, що є під кожним оголошенням, в ній натиснувши на слово «Register» необхідно заповнити анкету. Прийде лист про підтвердження реєстрації та за добу і за годину до початку надійдуть листи-нагадування з посиланням на сторінку підключення. Сертифікати учасників передбачені за кожний вебінар окремо, але лише за умови присутності не менше ніж 90% часу вебінару.

30.12.2020

Графік роботи Наукової бібліотеки

Під час зимових канікул Наукова бібліотека НАУОА обслуговуватиме користувачів за таким графіком: з 1 до 10 січня - вихідні дні, з 11 січня до 27 лютого, а також суботи 16 січня, 13 лютого, 27 лютого, 13 березня — робочі дні.

28.12.2020

З Новим 2021 роком!!!

Дорогі колеги-бібліотекарі, співробітники, читачі та шанувальники бібліотеки! Колектив Наукової бібліотеки НаУОА щиро вітає вас з Новим 2021 роком та Різдвом Христовим!

14.12.2020

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Відповідно до Указу Президента, починаючи з 2006 року, цього грудневого дня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра. Обрана вона була не випадково, адже саме цього дня, 33 року тому, відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.

14.12.2020

14 грудня - 180 років від дня народження Михайла Старицького

Сьогодні відзначається 180 років з дня народження Михайла Старицького – українського письменника (поета, драматурга, прозаїка), театрального і культурного діяча, одного з корифеїв українського театру. Автор понад 30 п’єс, серед них історична драма «Богдан Хмельницький», «Маруся Богуславка», «Не судилось», «Талан», «Оборона Буші».

07.12.2020

7 грудня - 120 років від дня народження Катерини Білокур

Цьогоріч з ініціативи Українського інституту національної пам’яті (УІНП) згідно з Постановою Верховної Ради на державному рівні відзначається 120-річчя з дня народження видатної української художниці Катерини Білокур (1900-1961). Майстриня народного декоративного живопису, представниця «наїв­ного мистецтва» народилася у селі Богданівка Пирятинського повіту Полтавської губернії.

02.12.2020

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Одна з останніх епідемій нашої сучасності, яка була прозвана чумою 20-го століття – синдром набутого імунного дефіциту. День проголошено Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році та відзначається завдяки підтримці Генеральної Асамблеї ООН. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з найбільш глобальних проблем людства.