library
Головна » Бібліотека » Новини » Бібліотека рекомендує: Ніл Фергюсон. «Цивілізація. Як захід став успішним»

Бібліотека рекомендує: Ніл Фергюсон. «Цивілізація. Як захід став успішним»

18.06.2021

Основним завданням автора є розглянути, як сталося так, що починаючи з п'ятнадцятого століття Захід почав переважати Схід і домінував або домінує до цих пір? Чому і як Захід наздогнав і випередив старші та прогресивніші цивілізації? Чому сучасна цивілізація постала на заході, а не деінде?

Також ми бачимо роздуми на такі питання:  який вплив мала релігія на цивілізацію,  чи західна цивілізація зараз занепадає,  як сучасний індустріальний Китай порівнюється із заходом?

Автор розділив свою книгу на шість розділів: Конкуренція, Наука, Власність, Медицина, Споживання та Праця. Вони стали одночасно поясненням майбутньої переваги Заходу над Сходом - основні відкриття в науці та медицині, більш прогресивні підходи в торгівлі, менталітет та соціальні відносини заходу породили цивілізацію, що зараз ми називаємо західною.  Кожен розділ має ряд цікавих роздумів автора, фактів, історичних прикладів, також в книзі є  ілюстрації, карти, графіки та фотографії.

Книга є актуальною і цікавою сучасному читачеві, якщо врахувати сьогодення, коли західна та східна цивілізації  конкурують між собою. Це засвідчує підйом Китаю, Японії та інших азіатських країн в сучасному світі, чому автор також приділяє увагу в своїх роздумах. Чи читати цю книгу – однозначно ТАК! Чи погоджуватись з усім викладом – це Ваше РІШЕННЯ та ВИБІР! Якщо почали або почнете читати цю книгу, заздрю Вам – НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ!

Книга Ніл Фергюсон. «Цивілізація. Як захід став успішним» доступна для користувачів.

Просимо ознайомитись також з іншими рекомендованими книгами.