library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

29.12.2017

З Новим роком та Різдвом Христовим

Наукова бібліотека Національного університету “Острозька академія” сердечно вітає з Новим роком та Різдвом Христовим усіх користувачів, колег, друзів і партнерів.

24.12.2017

24 грудня в Україні відзначається День працівників архівних установ

Це свято було встановлене 30 жовтня 1998 р. згідно з Указом Президента України. Воно є проявом шани та поваги з боку держави до всіх, хто відкриває нам нові та забуті сторінки писемної історії українського народу.

14.12.2017

14 грудня — день вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Цю дату визначив Президент України своїм указом у 2006 році.
Багато хто може сумніватися в тому, чому потрібне це свято і чому 14 грудня вшановують учасників ліквідації. Річ у тім, що 30 листопада 1986 року було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня газета "Правда" повідомила, що Державна комісія передала в експлуатацію набір оборонного обладнання.

12.12.2017

13 грудня — 140 років від дня народження Миколи Леонтовича, композитора, хорового диригента, музично-громадського діяча, педагога, фольклориста

Автор широковідомих обробок українських народних пісень для хору “Щедрик”, “Дударик”, “Козака несуть”.
Надзвичайний успіх “Щедрика” в Різдвяних концертах Студентського хору О.Кошиця зробив його знаменитим. Тут Леонтович досягнув максимальної ритмічної організації. Особливо популярним був і залишається цей твір, в ньому органічно поєднані прийоми народного багатоголосся з досягненнями класичної поліфонії й кожен голос відіграє цілком самостійну виражальну роль, відтворюючи найтонші зміни настрою в пісні, подаючи кожен художній образ у граничному завершенні.

11.12.2017

Наукова бібліотека НаУОА запрошує на презентацію книги “Українська історіографія: суспільно-політична історія” Віталія Яремчука

Книгу представлятиме сам автор, також будуть присутні рецензент, доктор історичних наук, професор Зашкільняк Л.О. та заслужений працівник освіти України, доктор історичних наук, професор Трофимович В.В.
Усіх охочих чекають 14 грудня о 15.30 у круглій читальній залі.

07.12.2017

9 грудня — 120 років від дня народження Бориса Тена, поета ,перекладача

Родом з Рівненщини. Закінчивши Волинський Інститут народної освіти та Московський музично-педагогічний інститут ім. Гнєсіних, учителював, також викладав латинську мову.

07.12.2017

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування

Професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах. Влада поклала на них відповідальний обов'язок — служити людям, захищати територіальну цілісність та сувернітет України.

06.12.2017

День народження Миколи Куліша

6 грудня — 125 років від дня народження Миколи Куліша, одного з найяскравіших та найбільш оригінальних українських драматургів першої половини ХХ століття.
Розквіт його творчої активності припав на 20-ті – початок 30-х років – період відродження, розвитку та трагедії України.

01.12.2017

Запрошуємо відвідати практичне семінарське заняття на тему: "Патентування, захист авторського права - практичні аспекти"

Дата проведення: 5 грудня 2017 року
Час проведення: 15:30
Місце проведення: аудиторія П5
Запрошений спікер: кандидат технічних наук, завідувач відділом впровадження наукових розробок та технічного забезпечення бібліотечних процесів Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки Національної академії аграрних наук України Сергій Васильович Бородін.

01.12.2017

1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Перші повідомлення про ВІЛ/СНІД з'явилися у 1981 р. З того часу кількість хворих на ВІЛ-інфекцію невпинно збільшується. Цей день було ініційовано у 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я з метою привернути увагу суспільства до цієї проблеми. У цей день згадують тих, кого забрала хвороба, поширюють про неї інформацію та закликають до терпимості.