library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

10.12.2019

10 грудня - День захисту прав людини

Сімдесят років тому, 10 грудня 1948 року, ООН прийняла Загальну декларацію прав людини. Вона стала першим універсальним міжнародним актом з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості - рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші. У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх раси, статі, мови, релігії тощо.

06.12.2019

6 грудня - 120 років від дня народження Оглоблина Олександра Петровича

Оглоблин Олександр Петрович - дослідник суспільно-політичної та економічної історії кінця XVII – поч. XIX ст., історіограф, історик, археограф, автор близько 1000 наукових праць. Голова Київської міської управи (бургомістр) у Райхскомісаріаті Україна у вересні—жовтні 1941 року. З 1944 року — в еміграції. Серед його учнів — сучасний канадський історик Орест Субтельний.

03.12.2019

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. День проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році; відзначається за підтримки Генеральної Асамблеї ООН. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

02.12.2019

Надано безкоштовний доступ до підручника "Медіація у професійній діяльності юриста"

Громадська спілка «Українська академія медіації» (далі УАМ) – це громадське об’єднання зі статусом юридичної особи, основною метою діяльності якої є сприяння розвитку медіації в Україні як альтернативного (позасудового) методу вирішення спорів та підвищення рівня культури миру і злагоди в українському суспільстві.
Сьогодні УАМ має честь повідомити про видання першого в Україні підручника для правників «Медіація у професійній діяльності юриста”, розробленого в рамках реалізації проекту Української академії медіації «Підтримка юридичних вищих навчальних закладів шляхом розроблення навчально-методичного забезпечення викладання дисциплін з медіації задля поліпшення якості юридичної освіти та сприяння ширшому застосуванню альтернативних механізмів вирішення спорів», що реалізується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

30.11.2019

30 листопада - 70 років від дня народження Ярослава Михайловича Стельмаха

Ярослав Стельмах – лауреат літературних премій, український драматург, перекладач, кінодраматург, прозаїк, заслужений діяч мистецтв України. За п’єсу «Запитай колись у трав» письменнику присуджено премію імені М. Островського (1984); за п’єси «Ніч на Івана Купала» (за Гоголем) і «Стережись лева» – премію імені І. Котляревського. Відомий він ще й як перекладач драматичних творів. Переклав на українську мову ряд популярних п'єс, які йшли на сценах Києва і Львова. Кіносценарії фільмів: «Циганка Аза», (1987), «Провінціалки» (1990), «Кіценька» (1995) (в складі серіалу «Острів любові»).

25.11.2019

23 листопада - День пам'яті жертв голодоморів

Цього року виповнюються 86-ті роковини Голодомору – злочину, що був організований більшовицьким тоталітарним режимом. До Дня пам’яті жертв голодоморів в усіх населених пунктах України, а також в інших країнах, відбудуться жалобні заходи.

21.11.2019

21 листопада - День гідності та свободи

Сьогодні - шоста річниця початку Євромайдану, що переріс у Революцію гідності. Після того, як тодішня влада відмовилась від європейського курсу, на Майдан вийшли активісти та студенти.

19.11.2019

Відкрито тестовий доступ до платформи Statista

З 18 листопада відкрито тестовий доступ терміном на 1 місяць до платформи Statista. Здійснити доступ можна використовуючи комп'ютери академії або з власного комп'ютера за допомогою пошти oa.edu.ua. Кількість скачувань є обмеженою, але кількість переглядів залишається необмеженою.

19.11.2019

V науково-практична конференція «Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи»

Шановні колеги та учасники, запрошуємо Вас до перегляду та обговорення публікацій V науково-практичної конференції «Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи», яка триває з 19 листопада 2019 до 1 грудня 2019.

18.11.2019

17 листопада - День студента

Свято всіх студентів, яке в Україні відзначають як і в більшості країн світу — 17 листопада, також відоме як міжнародний День студентів. Свято асоціюється з молодістю, романтикою і веселощами. Встановлено в Україні згідно з Указом Президента № 659/99 від 16 червня 1999 р.