library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

10.03.2020

ПОНАД 25,5 МЛН ВІДКРИТИХ НАУКОВИХ ПУБЛІКАЦІЙ ВІДТЕПЕР ДОСТУПНІ ЗАВДЯКИ OPEN UKRAINIAN CITATION INDEX

Матеріали Open Ukrainian Citation Index (OUCI), його система пошуку та дані наукових цитувань об'єднані із відкритою базою даних Unpaywall, що вміщує інформацію про понад 25,5 млн легальних безкоштовних наукових публікацій. Відтепер користувачі OUCI мають можливість знаходити відкриті наукові публікації, використовуючи пошуковий фільтр «Відкритий доступ».

10.03.2020

9 березня - день народження Тараса Григоровича Шевченка

Сьогодні день народження Тараса Шевченка - українського поета, художника, мислителя. З нагоди 206-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, 9 березня, по всій Україні і в світу відбудуться урочисті заходи та церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку.

06.03.2020

Семінар щодо можливості ресурсів Web of Science Group

Семінар відбудеться 19 березня 15:30 -16:30, в 2-ій аудиторії
Тема семінару: "Публікаційна стратегія науковця. Можливості ресурсів Web of Science Group"
Протягом семінару буде розглянуто можливості, які дають науковцю ресурси Web of Science Group, яким чином у Web of Science Core Collection знайти партнерів, видання для публікації, як їх проаналізувати, як не витрачати багато часу на оформлення рукопису за форматом обраного видання, як потім популяризувати свої здобутки.

05.03.2020

5 березня - 150 років від дня народження Євгена Патона

Євген Оскарович Патон - видатний вчений в галузі електрозварювання і мостобудування, академік Академії наук України, визначний громадський діяч і талановитий організатор науки, професор, заслужений діяч науки і техніки України, учасник Великої Вітчизняної війни. Він створив наукову школу в галузі мостобудування та електрозварювання, яка здобула всесвітнє визнання; заснував і впродовж 20 років очолював Інститут електрозварювання, якому в 1945 році було присвоєно його ім'я.

03.03.2020

Нові вебінари Springer Nature

Ми продовжуємо серію вебінарів, присвячених роботі із електронними ресурсами Springer Nature та запрошуємо Вас приєднатися до нових семінарів. Після реєстрації Ви отримаєте повідомлення-підтвердження із короткою інструкцією як приєднатися до віртуального семінару. Вебінари проводитиме Rene Aernouds - менеджер з розвитку компанії Springer Nature. Тривалість - 1 година. Участь безкоштовна. За деталями та посиланнями відкрийте цю новину.

21.02.2020

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року, у світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1999 року в Парижі.

20.02.2020

20 лютого - День героїв Небесної Сотні

День відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме в ці дні, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.

14.02.2020

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до 30-х роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

04.02.2020

4 лютого - Всесвесвітній день боротьби проти раку

Всесвітній день боротьби з раком проводиться Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями (UICC) за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. Мета Дня – підвищення обізнаності про рак як про одне з найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, привернення уваги до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання.

03.02.2020

2 лютого - 175 років від дня народження Івана Павловича Пулюя

Іван Павлович Пулюй - український фізик, електротехнік, винахідник, науковець, публіцист, перекладач, громадський діяч. Відомий фундаментальними дослідженнями катодних променів, основоположник науки про нові Х-промені, випадково відкритих Рентгеном у 1895 р.