library
Головна » Бібліотека » Новини

Новини

22.10.2020

24 жовтня - День Організації Об'єднаних Націй (ООН)

Саме цього дня 1945 року вступив в силу Статут ООН, підписаний 26 червня 1945 року в Сан-Франциско. Організація Об'єднаних Націй офіційно з'явилася на світ з моменту ратифікації цього основоположного документа більшістю його учасників, в тому числі п'ятьма постійними членами Ради Безпеки.

19.10.2020

Під час карантину "червоної зони" бібліотека працює в дистанційному режимі!

Роботу бібліотеки організовано відповідно до Наказу №104 від 15 жовтня 2020 року про організацію освітнього процесу в НаУОА в умовах перебування м.Острог в червоній зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Такі запровадження діятимуть впродовж 2 тижнів. Ви можете скористатися списком послуг, що надає бібліотека під час карантину.

15.10.2020

14 жовтня - День українського козацтва

14 жовтня українці святкують одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва і День захисника України. Ці свята пов'язані між собою. День українського козацтва відзначається в Україні з 1999 року згідно з Указом Президента України в день Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Це свято прославляє заслуги козацтва в утвердженні української державності та його внесок в історію нашої країни.

07.10.2020

Безкоштовні вебінари про ресурси компанії Clarivate

12, 13, 15, 16 жовтня 2020 заплановано 11 вебінарів українською, в тому числі трансляції о 7:15 ранку. Буде висвітлено основи наукометрії та її коректного застосування, можливості референс-менеджера EndNote для швидкого і точного оформлення публікацій, створення, наповнення та використання основних авторських профілів та як і чим можуть допомогти Web of Science та InCites при подачі грантової заявки. Щодня пропонується нова тема, у двох або трьох повторах. Ви можете вибрати зручний час. Реєстрацію відкрито, після переходу за обраним посиланням необхідно заповнити форму, що знаходиться під словом Register.

05.10.2020

4 жовтня - День працівників освіти

У першу неділю жовтня в Україні традиційно святкують День працівників освіти. День працівників освіти, або як його ще називають День учителя – професійне свято всіх українських освітян. Дата встановлена "…на підтримку ініціативи працівників освіти України…" згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року.

02.10.2020

2 жовтня - 30 років початку революції на граніті

З 2 по 17 жовтня 1990 року, у Києві, на Майдані Незалежності (тоді – площа Жовтневої революції) тривало політичне голодування студентів, яке згодом назвали Революцією на граніті. Це був перший успішний ненасильницький політичний протест проти комуністичної влади в Українській РСР.

30.09.2020

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня вже понад п'ятнадцять років і є професійним святом працівників близько 40 тисяч діючих бібліотек. Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів. Її функції стають значно ширшими, адже там проводять виставки, конференції, брифінги та творчі вечори.

29.09.2020

29 вересня - 175 років від дня народження Івана Карпенка-Карого

Іван Карпенко-Карий (Тобілевич) - український драматург, прозаїк, актор, режисер, один з корифеїв українського побутового театру.

28.09.2020

27 вересня - Всесвітній день туризму

Свято туризму стосується не лише людей, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками. Загалом це свято кожного, хто хоча б раз відчув себе мандрівником, вибравшись на природу: чи то на берег річки, у ліс або в поле. Турист – людина, яка прагне до знань і здобуває їх, мандруючи різними мальовничими куточками нашої планети.

22.09.2020

VI Науково-практична online конференція «Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи»

Запрошуємо Вас взяти участь у VI науково-практичній online конференції «Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи».
Обговорення надісланих матеріалів проводитиметься у дистанційному форматі шляхом коментування статей та тез на сайті конференції з 17 листопада до 02 грудня 2020 р.