library
Головна » Бібліотека » Новини » 26 вересня - народився американський поет, драматург і літературний критик Т. С. Еліот.

26 вересня - народився американський поет, драматург і літературний критик Т. С. Еліот.

26.09.2018

26 вересня - народився американський поет, драматург і літературний критик Т. С. Еліот.

Він одного разу сказав, що "поет повинен взяти як матеріал свою мову, як це насправді говориться навколо нього". Але для Еліота це, мабуть, було складніше, ніж здається: він народився і виріс у Міссурі, потім навчався в Новій Англії та Парижі, перш ніж переїхати до Англії на 25 років.

Творчість Еліота була новаторською та широко оціненою, він виграв Нобелівську премію з літератури в 1948 році. Його життя і діяльність продовжували досліджуватися науковцями впродовж десятиліть.

Будучи поетом, він перетворив спорідненість з англомовними метафізичними поетами сімнадцятого століття (особливо Джон Донн) і французькими поетиками символістів дев'ятнадцятого століття (у тому числі Бодлером і Лафоргом) у радикальні нововведення в поетичній техніці та предметі. Його вірші багато в чому сформулювали розчарування молодших поколінь після світової війни зі значеннями та конвенціями, як літературними, так і соціальними. Як критик, він також справив величезний вплив на сучасний літературний смак, який висував погляди, які після навернення до ортодоксального християнства в кінці тридцятих років все більше знаходилися в соціальному та релігійному консерватизмі.

Але, звичайно, найкращим способом оцінити поета є його поезія. Тому запрошуємо усіх охочих на тематичну виставку, яка відбудеться в секторі абенементу Наукової бібліотеки.