library
Головна » Бібліотека » Новини » 2024 » 9 березня 2024 року відзначається 210 років від дня народження видатного українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка

9 березня 2024 року відзначається 210 років від дня народження видатного українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка

09.03.2024

Тарас Шевченко – геніальний український поет, художник, прозаїк, драматург, політичний та громадський діяч. Він є творцем ідентичності українського народу та знаковою постаттю національної пам'яті України. Його творчість сприяла розвитку й встановленню нової української літератури.

Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє.

Тарас Шевченко – символ української незламної боротьби. Він творив у часи, коли було заборонено писати українською. Він закликав палко і пристрасно любити найдорожче в житті – свою Батьківщину.

Гордість нації, символ України.

В секторі абонементів можна ознайомитись з виставкою присвяченою цьому дню, також пропонуємо ознайомитись зі списком примірників відповідної тематики.