library
Головна » Бібліотека » Новини » 2023 » 16 лютого - День військового журналіста

16 лютого - День військового журналіста

16.02.2023

Зараз величезна відповідальність лежить на плечах військових журналістів. Ризикуючи своїм життям, вони довели, що можуть боронити інформаційний фронт від загарбницьких та маніпулятивних атак агресора, підняли довіру до ЗСУ в нашому суспільстві, показали приклади професійного ведення інформаційної війни.

За рік повномасштабного вторгнення в Україні загинули 39 журналістів. Наприклад, Віра Гирич, продюсерка Радіо Свобода, загинула 28 квітня в результаті влучання російської ракети в будинок. Макс, фотожурналіст, 12 березня 2022 року був убитий окупантами біля села Мощун, де він активно документував воєнні злочини російської армії.

4 травня українці дізналися про смерть Олександра Махова— воєнний кореспондент загинув у бою під Ізюмом Харківської області, а до того брав участь у воєнних діях на Донбасі ще з 2014 року. Віталій Дерех — журналіст з Тернополя, військовий ЗСУ, загинув у бою 28 травня 2022 року поблизу Попасної Луганської області.

Ці імена — лише маленька частина тих, хто віддав своє життя внаслідок російської агресії.

Наразі робота журналіста в Україні є небезпечною навіть поза зоною бойових дій, адже росія здійснює обстріли всієї території України.

У публікації використано матеріали https://thepage.ua/