library
Головна » Бібліотека » Новини » 18 травня - День музеїв

18 травня - День музеїв

18.05.2020

Музеї є частиною культурного ландшафту і природного середовища, центрами життя громад, і їх просто неможливо уявити без всіх цих зв’язків. Завдяки технологіям, аудиторія музею сьогодні є значно ширшою за ту, яка переступає поріг музею, а відвідувачами чи користувачами музейних послуг є й ті, хто на відстані користується оцифрованими колекціями, мультимедійними додатками і ділиться своїми враженнями у соціальних мережах.

У рамках свята в багатьох містах проходять фестивалі, музейно-театральні вистави, позапланові екскурсії. Культурний обмін дозволяє збагатити внутрішній світ кожної людини і усвідомити необхідність подальшого розвитку.
В Україні вже стало доброю традицією в цей день відкривати двері музейних установ для вільного відвідування. Безкоштовно оглянути вподобані експозиції можна до пізнього вечора, або й навіть вночі. Це дає можливість не тільки зайвий раз пройтися демонстраційними залами, а й поспілкуватися з людьми, взяти участь у майстер-класах, прослухати тематичну лекцію. Не може не тішити й те, що з кожним роком охочих культурно відпочити у цей день стає все більше. А отже, у світі є потреба в духовності, яка наповнює наше життя новими відкриттями і відчуттям гармонії.

У публікації використано матеріали http://www.calendarium.com.ua/ та зображення https://vechirniy.kyiv.ua/