library
Головна » Бібліотека » Новини » 5 жовтня - 110 років від дня народження Богдана-Ігоря Антонича

5 жовтня - 110 років від дня народження Богдана-Ігоря Антонича

04.10.2019

Творчість українського поета Богдана Ігоря Антонича особлива тим, що, з одного боку – його поезія гідно зайняла
своє місце серед найяскравіших явищ української літератури, а з іншого – Антонич постійно притягує не відкритими та не до кінця осмисленимими гранями своєї мистецької особистості.

Яскрава постать українського літературного життя, Б.-І. Антонич привертав увагу не лише багатьох дослідників, а й став свого роду кумиром для багатьох талановитих українських поетів. Б.-І. Антонич відомий насамперед своїми поезіями, окремими перекладами та прозою, проте він був і автором понад двох десятків статей, у яких порушив низку теоретичних проблем літературознавства та висловив власні погляди на сучасний йому літературний процес (як світовий, так і український), при цьому виявивши ерудицію та тонкий естетичний смак.

Б.-І. Антонич був усебічно обдарованою людиною: малював, грав на скрипці, мріяв стати композитором. Усе це, особливо захоплення живописом і музикою, вплинуло на його сприймання навколишнього світу, сприяло виробленню особливого поетичного стилю й образності його творів. У багатьох поезіях помітна ця єдність мистецтв. А ще твори поета ніби наповнені весною та сонячним світлом, часто вони вражають несподіваним поглядом на, здається, звичайні речі.

У публікації використане зображення https://uk.wikipedia.org