library
Головна » Бібліотека » Новини » 27 вересня - Всесвітній день туризму

27 вересня - Всесвітній день туризму

27.09.2019

Сучасний світовий туризм перетворюється на глобальний чинник розвитку цивілізації, всіх її складових – економіки, соціальної сфери, духовної культури. Своїми функціями – світоглядною, культурно-пізнавальною, соціальною, комунікативною, інтегративною, рекреаційною – він істотно впливає на людину, її ціннісні орієнтації, процеси самопізнання і самовдосконалення.

Згідно з інформацією ООН, щорічно понад мільярд людей здійснюють подорожі в інші країни. Завдяки цьому туризм став провідним сектором економіки, на частку якого припадає 10 відсотків глобального ВВП і 6 відсотків загального світового експорту. У резолюції ООН окремо зазначається, що індустрія туризму сприяє скороченню бідності і прискоренню всебічного розвитку.

Глобальні процеси, що відбулися у туристичній індустрії світу, позначились і на розвиткові туристичної галузі України. Завдяки розвитку туризму Україна стає все більш відомою в світі як держава з багатою історією, природною і культурною спадщиною.

У наш час подорожі – це не тільки спосіб цікаво провести відпустку. Це спосіб життя, це пізнання себе, інших людей і світу, розширення кругозору, вдосконалення навичок, рис характеру. І непоганий дохід для приватників і держави. Туризм сприяє всебічному розвитку людини, міст і країн.