library
Головна » Бібліотека » Новини » Щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, в Україні відзначається День довкілля

Щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, в Україні відзначається День довкілля

20.04.2018

Установлений відповідно до Указу Президента України № 855 від 6 серпня 1998 року. Свято було задумане для того, щоб відмітити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з важливіших в історії екологічного руху. З ціллю розвитку діяльності, розпочатої Всеукраїнською акцією «Дерево – Життя», в рамках якої населення країни залучалося до озеленення та облаштування територій, влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних конференцій та лекцій, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях. 

Цьому Дню приділяється в країні все більше уваги. Проводяться екологічні заходи, ліквідовуються несанкціоновані звалища, висаджуються нові насадження, впорядковуються території парків, скверів, алей.