library
Головна » Бібліотека » Новини » Серед сучасних проблем, з якими стикається світ, можливо, найбільшою є СНІД та ВІЛ-інфекції.

Серед сучасних проблем, з якими стикається світ, можливо, найбільшою є СНІД та ВІЛ-інфекції.

01.12.2018

Згідно з офіційними даними, серед цих інфекцій у період з 1981 по 2007 померло більше 25 мільйонів людей. Незважаючи на покращені превентивні заходи, а також поліпшення антиретровірусної терапії, ця проблема все ще залишається занепокоєнням у всьому світі.

 

Ідея Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом вперше була започаткована 1987 р. двома працівниками охорони здоров'я, які працюють у Всесвітній організації охорони здоров'я. Ідея була затверджена тодішнім директором ЮНЕСКО. Перший Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначався 1 грудня 1988 року.

До 1996 року цей день був організований Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Проте в 1996 році було  зроблено Глобальну програму боротьби зі СНІДом, і в рамках ВООЗ було створено нову організацію, спрямовану на підвищення обізнаності про СНІД та ВІЛ серед людей.

Метою організації було проведення заходів щодо поширення інформації про СНІД та ВІЛ. Уряди, а також неурядові організації активно беруть участь у таких інформаційно-просвітницьких програмах та допомагають їм відбуватися кожному куточку країн. У країнах з розвиненою економікою, такими як США та Великобританія, цей день також активно спостерігається в школах та коледжах для сприяння безпечній сексуальній звичці серед молоді.

Зважаючи на те, яку серйозну загрозу для життя людей в усьому світі становить ця глобальна проблема, ми приєднуємось до загальної кампанії по інформуванню суспільства про ВІЛ/СНІД, і запрошуємо усіх відвідати виставку книг присвячену цій темі. Експозиція проходить у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”.