library
Головна » Бібліотека » Новини » 25 листопада — 180 років від дня народження Івана Нечуя-Левицького, письменника і публіциста, прозаїка.

25 листопада — 180 років від дня народження Івана Нечуя-Левицького, письменника і публіциста, прозаїка.

23.11.2018

Впродовж усього свого життя Іван Семенович активно займався саморозвитком, постійно вдосконалював свої знання в літературі, історії, фольклорі. Під час педагогічної роботи, письменник намагається писати невеликі розповіді і п’єси.  Творчість прозаїка достойно оцінили тогочасні критики, а  вже у 60-х роках твори письменника  мають свого поціновувача. Він з тоненькою долею іронії  спостерігає особливість побутового існування народу, точно передаючи особливий національний колорит тодішнього життя. Його п’єси і повісті із задоволенням читають у наші дні, захоплюючись дивовижним і багатогранним світом українського села. Це повість “Дві московки”, комедійна п’єса “Життя пропив, долю проспав”, роман “Хмари”, знаменита п’єса “Кайдашева сім’я та інші.

Навіть тепер, в ХХІ столітті доробки Нечуя-Левицького актуально болючі і знаходять свою аудиторію і глядачів, адже його п’єси ставляться театральними трупами в кожному куточку України.

 

Запрошуємо відвідати тематичну книжкову виставку з нагоди пам’ятної дати, що  відбудеться в секторі читальних залів Наукової бібліотеки.