library
Головна » Бібліотека » Новини » Міжнародний день театру

Міжнародний день театру

27.03.2018

Театр завжди мав виключне етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку та розширенню кругозору. Не зважаючи на те, чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося грацією артистів балету або стежимо за майстерною грою драматичних акторів, – ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. Саме тому Міжнародний день театру – не лише професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів вдячних глядачів та поціновувачів високого мистецтва.

 Ця дата традиційно проходить під гаслом: «Театр як засіб взаєморозуміння, зміцнення миру між народами та розширення творчої співпраці всіх театральних діячів світу». В усі часи театральне мистецтво мало виняткове художнє значення, створюючи атмосферу свята, формуючи естетичний смак, почуття прекрасного.

З нагоди Міжнародного дня театру, запрошуємо усіх відвідати виставку книг, що відкрилась у секторі читальних заліз Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”. На виставці представлені книги з історії розвитку театрального мистецтва, відомості про найвидатніших корифеїв театральної сцени та літературу про різноманітні театри світу.