library
Головна » Бібліотека » Новини » Аварія на Чорнобильській АЕС

Аварія на Чорнобильській АЕС

26.04.2018

26 квітня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Саме у цей день, 32 роки тому, сталася трагічна аварія на Чорнобильській атомній електростанції, яка розташована на території України (у той час – Українська РСР). Уже за сумною традицією по всій країні відбуватимуться пам’ятні заходи.

Від аварії в перші місяці загинула 31 людина, ще 134 людини постраждали. З утвореної навколо станції 30-кілометрової зони відчуження евакуювали 116 тисяч чоловік. До листопада 1986 року над зруйнованим вибухом енергоблоком спорудили об'єкт "Укриття". В 2012 році було розпочато будівництво нового укриття. Работи із встановлення нового 110-метрового купола велись упродовж 4-х років, і 29 листопада 2016 року рухома конструкція накрила четвертий блок Чорнобильської АЕС.

Дізнатись більше інформації про аварію на Чорнобильській АЕС Ви зможете, відвідавши книжкову експозицію, приурочену річниці тих трагічних подій, що проходить у секторі читальних залів Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія».