library
Головна » Бібліотека » Новини » 9 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день пам'яті жертв злочинів геноциду і попередження злочинності.

9 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день пам'яті жертв злочинів геноциду і попередження злочинності.

12.12.2018

Це відповідний момент, щоб знову підтвердити нашу прихильність до запобігання серйозного міжнародного злочину.

 

Запобігання геноциду означає приділяти більше уваги новим попередженням щодо цього серйозного злочину та бути готовими негайно реагувати. Геноцид -  це систематичний акт, який здійснюється впродовж більш тривалого періоду часу, відповідно до запланованих цілей та завдань. Геноцид також може відбуватися в ситуаціях, не пов'язаних зі збройними конфліктами.

 

Сьогодні у всьому світі ми все частіше стикаємося з нетерпимістю і ксенофобією. Небезпечний підхід нерідко використовується для обґрунтування виключення певної спільноти через відмінності, наприклад релігійні та етнічні. Це також є підставою для відмови в наданні допомоги, обмеження прав людини та вчинення жахливих актів насильства.

 

Запобігання геноциду є особливим зобов'язанням відповідно до міжнародного права. Міжнародний Суд та інші юридичні структури висловили це дуже чітко. Уряди повинні дотримуватися цього найважливішого стандарту, підтримуючи запобігання та вживати запобіжних заходів.