library
Головна » Бібліотека » Новини » 9 березня — 204 роки з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, поета, художника, мислителя, громадського діяча, символа та пророка Української держави

9 березня — 204 роки з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, поета, художника, мислителя, громадського діяча, символа та пророка Української держави

12.03.2018

9 березня — 204 роки з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, поета, художника, мислителя, громадського діяча, символа та пророка Української держави. Він — духовний батько сучасного українського народу, людина, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов'язаній з стародавньою православною козацькою культурою і звичаями України.

Революційна творчість Шевченка була одним із головних чинників формування національно-політичної свідомості народних мас України. Його “Кобзар” започаткував новий етап у розвитку української мови і літератури, і у другій половині ХІХ на початку ХХ ст. був чи не єдиною книжкою у більшості сільських хат України. Вірші з нього вчили на пам’ять, за ним вчилися читати. У духовній історії України Шевченко посідає виняткове місце, адже його вплив на різні сторони духовного і національного життя народу відчувається й до сьогодні. Значення його творчої спадщини для української культури неможливо переоцінити.

З нагоди 204-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, запрошуємо усіх відвідати тематичну виставку книг, що відкрилась у секторі читальних залів Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”.