library
Головна » Бібліотека » Новини » 6 січня— 120 років від дня народження Володимира Сосюри, великого співця любові

6 січня— 120 років від дня народження Володимира Сосюри, великого співця любові

04.01.2018

Автора широковідомих творів "Любіть Україну", "Так ніхто не кохав". Своїм голосом, його задушевністю, теплом, інтимністю, його знаменитим сосюринським тембром він-таки ні на кого не схожий. Натура поета виявилась  в його глибокому саморозкритті, і виявилась вона в усій своїй щирості і дитинній довірливості до людей.

За допомогою найрізноманітніших тропів Сосюра малює чудові образи, інтонаційне багатство, мелодика, схвильована гіперболізація надають поезії максималістської неповторності.

Вірш "Любіть Україну" викликав цілу бурю в тогочасній пресі, а резонансом розійшовся по всьому світу. Імя Сосюри і зміст його пройшлися по шпальтах усієї світової преси. Але не це найголовніше. Найголовнішим і найважливішим є те, що вірш, як своєрідний національний гімн, пройшовся по всіх серцях і душах української молоді в тих умовах, формуючи їх, мобілізуючи до боротьби.

Запрошуємо усіх відвідати тематичну виставку книг, присвячену цьому автору, яка проходить у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”.