library
Головна » Бібліотека » Новини » 24 листопада Україна та світ згадують жертв радянського геноциду українського народу 1932-33 рр.

24 листопада Україна та світ згадують жертв радянського геноциду українського народу 1932-33 рр.

23.11.2018

Пам'ятні події традиційно проводяться в четверту суботу листопада.

 Менш ніж за два роки - з 1932 р. до 1933 р. - від цілеспрямованого терору тоталітарної радянської влади від 3 до 10 мільйонів українців, за різними даними, загинули жахливою смертю, коли “совєти” змусили селян в Україні приєднатися до колгоспів, захоплюючи їх зерно та інші продукти харчування. Головним чином, орієнтуючись на українських фермерів, в країні, яка століттями була відома як "хлібниця Європи", Сталін мав на меті знищити ті частини українського населення, які особливо протистояли радянській політиці репресій в Україні та тероризували вцілілих українських громадян.

Згідно з опитуванням, 77% громадян України згодні з твердженням, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

Історики кажуть, що головною причиною голодомору було захоплення радянських владних культур в Україні 1932 року. Москва вже давно заперечує будь-які систематичні зусилля, спрямовані на орієнтацію українців, стверджуючи, що в той час поганий урожай знищив багато людей в частинах тодішнього Радянського Союзу.