library
Головна » Бібліотека » Новини » 14 листопада – 100 років від створення Директорії УНР.

14 листопада – 100 років від створення Директорії УНР.

13.11.2018

 14 листопада – 100 років від створення Директорії УНР. Задля збереження своєї влади Павло Скоропадський проголосив федеративне об’єднання з небільшовицькою Росією. Саме це розпалило антигетьманське повстання, в результаті якого на чолі країни став новий уряд – Директорія УНР.

 На початку Директорію очолив Володимир Винниченко (представник Української соціал-демократичної робітничої партії), до складу її увійшли наступні члени: верховний отаман Симон Петлюра, Федір Швець, Опанас Андрієвський та Андрій Макаренко.

Повстання призвело до зречення Скоропадського на користь його ради міністрів, що, в свою чергу, дало владу Директорії. яка скасувала багато законів та установ гетьманського уряду та відновила законодавство Центральної Ради. Найважливіші з цих законів стосуються розподілу землі, встановлення української мови як офіційної мови, автокефалії православної церкви та скликання трудового конгресу.

 

Запрошуємо усіх охочих відвідати тематичну експозицію з нагоди пам'ятної дати, яка відбудеться в секторі читальних залів Наукової бібліотеки.