library
Головна » Бібліотека » Новини » Організовано книжкову виставку “Європейська та євроатлантична інтеграція України”

Організовано книжкову виставку “Європейська та євроатлантична інтеграція України”

17.10.2017

З 12 жовтня організовано книжкову виставку “Європейська та євроатлантична інтеграція України” у секторі абонементу Наукової бібліотеки в ході заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

     Особливістю сучасного світового соціально-економічного й політичного розвитку є бурхлива динаміка інтеграційних процесів у світі. Навіть ті країни, які не належать до складу інтеграційних обєднань, неминуче відчувають на собі їх вплив. Такими угруповуваннями є ООН, Рада Європи, НАТО, Співдружність незалежних держав, Європейський Союз, який постійно розвивається і розширюється.

  Не може залишатися осторонь світових та європейських інтеграційних процесів і Україна. ЇЇ ідея європейської і євроатлантичної інтеграції має глибокі історичні корені. Це - історична традиція України.  Нині Україна має членство в близько 100 міжнародних організаціях,  вона встановила дипломатичні відносини з 160-ма країнами світу. Вступ її до Європейського Союзу - велика національна мета, це є пріоритетом номер один в зовнішній політиці України.  Інтеграція України до Європи і НАТО є проявом самобутності української нації, її історичної належності до європейського простору. Європейська інтеграція значною мірою визначає перебіг соціально — економічних і політичних процесів на континенті, змінюючи суть цивілізаційного простору в сучасному контексті.

Запрошуємо усіх охочих відвідати книжкову виставку “Європейська та євроатлантична інтеграція України” у секторі абонементу Наукової бібліотеки.

НАТО

НАТО