library
Головна » Бібліотека » Новини » 14 липня — 70 років з дня народження В'ячеслава Брюховецького .

14 липня — 70 років з дня народження В'ячеслава Брюховецького .

19.07.2017

14 липня — 70 років з дня народження В'ячеслава Брюховецького 

Запрошуємо відвідати виставку книг до 70-річчя від дня народження літературознавця у відділі читального залу Наукової бібліотеки.
В'ячеслав Степанович Брюховецький — відомий український літературознавець, критик, громадський діяч і педагог, який у 2007 році здобув звання Героя України за вагомий внесок у відродження України, визначні особисті заслуги у розвій науки та освіти нашої держави, громадську, політичну та науково-педагогічну діяльність. Був головним ініціатором відродження Києво-Могилянської академії, наразі є почесним президентом цього вищого навчального закладу.
Літературознавець є членом Спілки письменників України. Досліджуючи проблеми теорії літератури, він визначає критику як своєрідну діяльність, що поєднує елементи літератури, науки і публіцистики.
Герой України є автором понад 400 публікацій, зокрема 7 книг, серед яких дослідження про Ліну Костенко та Миколу Зерова.
“В'ячеслав Степанович Брюховецький є почесним громадянином Острога і в історію нашого міста увійшов не тільки як прославлений Президент НаУКМА, а, насамперед, як один із перших ініціаторів відродження Острозької академії”, — зазначає у своїх згадках Ігор Демидович Пасічник, ректор НаУОА.