library
Головна » Бібліотека » Новини » 105 років від дня народження видатного українського поета, перекладача, літературного критика Андрія Малишка

105 років від дня народження видатного українського поета, перекладача, літературного критика Андрія Малишка

14.11.2017

14 листопада  виповнюється 105 років від дня народження видатного українського поета, перекладача, літературного критика Андрія Малишка.

Творчість А. Малишка — помітна сторінка в історії української літератури. Значний її тематичний і жанровий діапазон. Твори поета розкривають духовний світ сучасника,  складні життєві суперечності епохи. Їм властива проста й чітка форма, ясність викладу, мелодійність, багатство тропів та інтонацій. Серед жанрів, до яких активно вдавався автор, - ліричний вірш, пісня, балада, поема, послання, сонет.

За усе життя Андрій Малишко видав близько сорока збірок, а у літературу ввійшов як поет-пісняр, тому що пісні на його вірші стали народними. У творчому доробку поета понад сто пісень. Найвідоміші з них: “Пісня про рушник”, “Стежина”, “Вчителько моя”, “Київський вальс”.

Андрій Малишко залишив не лише пісенну й поетичну спадщину, він також є автором багатьох публіцистичних та літературно-критичних творів. Досить плідною була і його перекладацька діяльність.

З нагоди 105-річчя від дня народження Андрія Малишка, запрошуємо усіх охочих відвідати тематичну виставку книг.