library
Головна » Бібліотека » Новини » 1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом

01.12.2017

Перші повідомлення про ВІЛ/СНІД з'явилися у 1981 р. З того часу кількість хворих на ВІЛ-інфекцію невпинно збільшується. Цей день було ініційовано у 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я з метою привернути увагу суспільства до цієї проблеми. У цей день згадують тих, кого забрала хвороба, поширюють про неї інформацію та закликають до терпимості.

Проблема ВІЛ/СНІДу є надзвичайно актуальною не тільки за кордоном, але й у нашій країні, адже в Україні зафіксовано один з найвищих показників інфікованості ВІЛ. Темпи поширення ВІЛ-інфекції в Україні залишаються одними з найшвидших у Східній Європі, за цим показником Україна посідає друге місце в регіоні. За оцінками експертів UNAIDS, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе понад 1% населення. І лише кожен другий знає про свій діагноз.

Червона стрічка — символ солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД.

Зважаючи на те, яку серйозну загрозу для життя людей в усьому світі становить ця глобальна проблема, ми приєднуємось до загальної кампанії по інформуванню суспільства про ВІЛ/СНІД і запрошуємо усіх відвідати виставку книг присвячену цій темі. Експозиція проходить у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”.